Balettitanssija Atte Kilpinen teki päätöksen, joka mullisti miehen elämän – lähti rohkeasti kohti tuntematonta: "Pääsin tanssimaan uskomattomia rooleja"

Linnan juhlissa hurmanneen balettitanssija Atte Kilpisen uskomaton tarina – näin hän päätyi Hampuriin tanssimaan:"Se oli lumipalloefekti" 7:01
Linnan juhlissa hurmanneen balettitanssija Atte Kilpisen uskomaton tarina – näin hän päätyi Hampuriin tanssimaan: "Se oli lumipalloefekti"

Arvostettu koreografi huomasi Atte Kilpisen taidot ja houkutteli balettitanssijan Saksaan.

Balettitanssija tanssi pari vuotta Saksan Hampurin baletissa, jota johtaa ”baletin jumala” John Neumeier, 83. Arvostettu koreografi on johtanut 50 vuotta omaa ryhmäänsä ja sen lisäksi ollut mukana lukuisissa baleteissa ympäri maailmaa.

Kilpinen oli tanssinut kolme vuotta Suomen Kansallisbaletissa, kun vuonna 2019 sinne tuli esitykseen Neumeierin Sylvia-baletti. Kilpinen ajatteli, että saa siitä vain pienen roolin tai jää ilman roolia. Hän kuitenkin teki koreografiin vaikutuksen.

– Pääsin tanssimaan ensimmäistä isoa pääroolia teoksessa, missä ajattelin, etten ole edes mukana.

Kilpinen sai roolisuorituksestaan paljon positiivista palautetta ja hyviä arvosteluja.

– Ensi-illan jälkeen koreografi sanoi, että jos ikinä haluat lähteä ulkomailla, niin ota häneen yhteyttä. Siitä lähti tuhkimotarina.

Lue myös:

Kilpinen oli saanut muutamaa kuukautta aikaisemmin vakituisen sopimuksen Suomen Kansallisbalettiin. Hän kävi tutustumassa Saksan Hampurin balettiin kesällä 2019 ja sanoi miettivänsä asiaa jouluun.

– Olin tehnyt Suomessa aika paljon rooleja. Ajattelin, jos minut ylennetään solistitanssijaksi Suomessa, jään tänne. Mutta jos ei, sitten lähden ulkomaille, Kilpinen muistelee.

– Joulu tuli, ylennystä ei tippunut. Sitten päätin, että mennään ulkomaille ja kokeillaan niitä omia siipiä. Onneksi lähdin, koska minulla meni puoli vuotta Saksassa, kunnes minut ylennettiin. Pääsin siellä tanssimaan uskomattomia rooleja, sellaisia, mitä en olisi edes unelmoinut, että voisin tehdä kahden vuoden aikana.

Kilpinen tanssi lopulta Hampurin baletissa kaksi vuotta.

– Kun palasin sieltä, minua odotti täällä ensimmäisen solistitanssijan sopimus. Hyvä, että vähän haastoi itseään ja lähti ulkomaille, vaikka aina se tuntuu vähän pelottavalta siinä hetkessä.

Miten työtahti Saksassa erosi Suomesta? Katso videolta.

Lue myös:

    Uusimmat