Bahrainin GP:n lehdistökatsaus: Superavaus aavikolla

Formula 1 -kauden avauskisa Bahrainissa oli Euroopan lehdistön mielestä huikea jännitysnäytelmä, jossa pääosaan nousivat Fernando Alonso, Michael Schumacher, Kimi Räikkönen ja Nico Rosberg.

- Vau mikä superavaus aavikolla! Vihdoinkin formula 1 on taas nimensä arvoinen. Useita kilpailukykyisiä autoja, kolme tai miksei useampiakin potentiaalista mestariehdokasta. On syytä iloita megajännittävästä kaudesta! hehkutti Kölnissä ilmestyvä Express.

- Moraalinen voittaja - Kimi Räikkönen. Uskomatonta, miten kirous seuraa McLaren-Mercedesin suomalaiskuljettajaa teknisten vikojen muodossa. Vielä uskomattomampaa, miten kylmästi "Iceman" suhtautuu tähän kaikkeen. Hän raivosi viimeisestä lähtöruudusta kolmanneksi ja olisi normaaleissa olosuhteissa voittanut selvästi, Express uskoi.

- Nicon tyrmäävä debyytti. Alonson voitosta, Schumin paluusta ja Räikkösen loistavasta ajosta huolimatta päivän suurin sankari oli Nico Rosberg. Nuori wiesbadenilainen teki todellisen superdebyytin! Express hehkutti.

Saksalaislehdissä riemuittiin myös siitä, että Michael Schumacher palasi voittotaisteluun heikosti sujuneen viime kauden jälkeen.

- Kisan kakkonen on todellinen voittaja. Viime vuonna kärjen vauhdista jääneet Ferrari ja Schumacher ovat jälleen iskussa, julisti Frankfurter Allgemeine.

- Schumin taidot ovat vielä tallella! ... vaikka Alonso olikin vähän parempi, otsikoi puolestaan Bild.

- Kauden alku Bahrainissa oli lähdöstä maaliin jännitysnäytelmä, jonka pääosassa oli Schumi, 37. Paalupaikka ja vahva kilpailu. Saksan formula 1 -päivä olisi ollut täydellinen ilman tuota espanjalaista...

Bild nimesi Räikkösen, Nico Rosbergin ja uuden aika-ajojärjestelmän Bahrainin GP:n suurimmiksi voittajiksi. Etenkin Saksan lipun väreissä ajava Rosberg sai kehuja.

- Hän tuli formula ykkösiin neljäntenä saksalaisena - ja nyt hän on jo meidän kakkoskuskimme! Maailmanmestarin poika Nico Rosberg (syntynyt Wiesbadenissa) ajoi heti ensimmäisessä kisassaan nopeimman kierroksen ja toi seitsemännen sijan myötä kaksi MM-pistettä, Bild hehkutti.

Parempaa kuin MotoGP

Italialaisen Corriere della Seran mielestä kilpailu tarjosi jopa ratamoottoripyöräilyä parempaa viihdettä.

- Tässä näimme formula 1 -kisan MotoGP-muodossa. Bahrainin GP oli hieno näytelmä josta ei puuttunut mitään. Jossain mielessä kilpailua oli hienompi seurata kuin Valentino Rossin ajamista Yamahalla. Loputtomasti ohituksia, ulosajoja, savuttavia moottoreita, tuhannesosien tarkkuudella suunniteltuja taktiikoita, viime hetken varikkokäyntejä.

- Räikkönen ja Rosberg tarjosivat todellisen näytöksen. Mestarin poika Nico esitteli ensimmäisessä kisassaan mestarin otteita. Hänen ohituksensa Christian Klienistä ja David Coulthardista - jonka rinnalla hän ajoi viisi mutkaa - olivat huippuluokkaa.

Englantilainen The Times oli hieman pettynyt siihen, ettei Jenson Button kyennyt ottamaan ensimmäistä GP-voittoaan 100. kilpailussaan.

- Michael Schumacher ja Fernando Alonso eivät voisi olla erilaisempia. Toinen on pitkä, toinen lyhyt; toinen vanhin mies F1-lähtöruudukossa, toinen nuorin maailmanmestari. Mutta heillä on yksi yhteinen asia josta Jenson Button on kateellinen: he osaavat voittaa.

- Räikkönen teki taas sen, mistä on tullut hänen tavaramerkkinsä: lähti matkaan joukon hänniltä bensatankki täynnä ja nousi yhden varikkokäynnin taktiikalla uskomattomasti kolmanneksi. Räikkönen todella kykenee voittamaan vastoinkäymiset.

- Kaudesta on odotettavissa huikea. Alonson, Schumacherin ja Räikkösen ohella Button on mestariehdokas, ja mukana on muitakin kuljettajia, jotka voivat tehdä vaikutuksen. Erityisesti Nico Rosberg, vuoden 1982 mestarin Keken 20-vuotias poika. Aika-ajon vastoinkäymisten ja ensimmäisen mutkan kolarin jälkeen hän teki hämmästyttävän nousun viimeiseltä sijalta. Hän sijoittui seitsemänneksi ja tei nopeimman kierroksen. Kaikki tekniset johtajat varikolla syynäsivät illalla hänen kierrosaikojaan ja hämmästelivät nuorukaisen esitystä. Hänestä on tulossa tähti, The Times hehkutti.

"Mestareiden mestari"

Espanjassa ei taaskaan säästelty ylistyssanoja Fernando Alonson ajosuoritusta kuvailtaessa.

- Mestareiden mestari, hehkutti AS-urheilulehti, jonka mielestä espanjalaiskuskissa yhdistyvät Michael Schumacherin ja Kimi Räikkösen parhaat puolet:

- Fernando on sekoitus Keisarin huippuammattilaismaisuutta ja tasaisuutta yhdistettynä Kimin nopeuteen.

AS:n arvion mukaan Alonson kovin haastaja mestaruustaistossa ei kuitenkaan tule olemaan Schumacher, vaikka saksalaiskonkari tarjosi sunnuntaina kovan vastuksen Alonsolle.

- Minulle eilinen toi pikemminkin mieleen sukupolvenvaihdoksen. Alkaa tuntua siltä, että sitkein vihollinen tulee jälleen olemaan Räikkönen, lehden kolumnisti Alfredo Relaño kirjoitti.

Alonson voiton noteerasi näyttävästi myös Barcelonassa ilmestyvä Sport-urheilulehti.

- Alonso voitti titaanien taistelun. - Kahden jättiläisen ja formula ykkösten kuninkaan taistelu antoi yhä enemmän arvoa Alonson saavutukselle.

Sport kehui toki myös Räikkösen ja Rosbergin ajosuorituksia ja myönsi, että kaudesta ei tule Alonsolle helppo.

- Suomalainen oli kilpailun nopein mies, ja McLaren voitti viikonlopun vastoinkäymiset. Selvää eilisen jälkeen on myös, että paitsi McLarenin, myös Renault'n luotettavuus on kysymysmerkki Giancarlo Fisichellan keskeytyksen jälkeen.

Sport-lehti kertoi vielä, että Alonson esittämä voitontanssi auton päällä seistessään oli omistettu hänen uudelle tyttöystävälleen Raquel del Rosariolle. El sueño del Morfeo -bändin laulaja del Rosario oli ensimmäistä kertaa paikalla Bahrainissa. Alonso esitteli lantion liikkeitään myös palkintopallilla ja suuteli oikeata kättään, niin kuin Real Madridin hyökkääjä Raúl maalin jälkeen. Alonso aikoo Sport-lehden mukaan paljastaa myöhemmin liikkeiden merkityksen.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat