AVAlla kootaan perheitä Kadonneen jäljillä UK -sarjassa

Huippusuositun ohjelman brittiversiossa britit etsivät kadonneita läheisiään. Tunteet ovat pinnalla, kun toisistaan erossa olleet kohtaavat.

Kuusiosaisessa sarjassa seurataan entistäkin syvällisemmin, kuinka pitkään toisiltaan kadoksissa olleet perheenjäsenet ja sukulaiset löytävät toisensa. Ohjelman juontava Davina McCall ja itsekin adoptoitu Nicky Campbell.

Perhe on monille ihmisille tärkein asia elämässä. Mutta perheenjäsenen puuttuessa voi omankin identiteetin muodostaminen olla hankalaa. Monet kaipaavat epätoivoisesti kadonneita perheenjäseniään tunteakseen itsensä kokonaisiksi. Sarja tarjoaa viimeisen oljenkorren ihmisille, jotka ovat jo luopuneet toivosta löytää kadonneet sukulaisensa. Etsintöjen lomassa on paljastunut perhesalaisuuksia ja matkustettu ympäri maailmaa. Ohjelman avulla on löytynyt ihmisiä, joita ei ole aikaisemmin pystytty tavoittamaan ja saatu vastauksia vaikeisiin kysymyksiin.

Juontajien avulla ja tuella ohjelman jokainen ihminen autetaan tämän prosessin läpi. Sarjassa käsitellään jokaisen tapauksen taustat ja eroon johtaneet syyt, oli kyseessä sitten yksinhuoltajaäiti, joka ei pystynyt huolehtimaan lapsistaan, isä, joka jätti perheensä tai syntymässä erotetut kaksoset. Etsinnät saavat usein yllättäviä käänteitä ja matka vie niin maailman ääriin kuin muutaman kilometrin päähän kotioveltakin.

Monet sarjassa esiintyvistä ihmisistä on adoptoitu nuorena. Ohjelman toiselle juontajalle Nicky Campbellille asia on erityisen läheinen, koska hänet on adoptoitu. Nicky on kertonut, että hän innostui ohjelmasta enemmän kuin mistään aikaisemmasta televisiourallaan

– Minulla on vahva tunneside ohjelmaan, koska olen itse adoptiolapsi ja jäljittänyt biologiset vanhempani. Odotan innolla yhteistyötä Davinan kanssa ja mahdollisuutta antaa ihmisille toivoa löytää kadonneet sukulaisensa, Nicky kertoo.

Davina McCall uskoo, että perhe on jokaisen ihmisen tärkein asia.

– Kuultuani ohjelman perusajatuksesta tiesin heti, että haluan olla mukana. Sarja on lämminhenkinen, tunteikas ja elämää vahvistava, eli juuri sellainen ohjelma, mitä itsekin haluaisin seurata. Olen erittäin iloinen päästessäni osalliseksi tätä ohjelmaa, nainen toteaa.

Juontajat:

Davina McCall

Davina McCall on englantilainen juontaja ja näyttelijä, joka tunnetaan parhaiten Big Brotherin brittiversion juontajana. McCall juonsi ohjelmaa kymmenen vuoden ajan ja on yksi brittien tunnetuimpia tv-kasvoja. Hänellä on takanaan lähes 20 vuoden ura juontajana ja toimittajana. Hän on juontanut myös Suurin pudottaja -sarjan brittiversiota ja Got to Dance -ohjelmaa.

McCall on naimisissa ja hänellä on kaksi tytärtä. Hänet oli mukana myös Sukujuuria etsimässä -sarjassa, jossa selvitettiin McCallin omia sukujuuria. Ohjelmassa paljastui, että McCall on Célestin Hennionin tyttärentyttärentytär. Hennionia pidetään Ranskassa nykyaikaisten poliisivoimien luojana ja kehittäjänä. Lisäksi hän on isänsä puolelta sukua James Thomas Bedboroughille, joka oli kiviseppä, kaupunginvaltuutettu, kaupunginjohtaja ja yrittäjä, joka oli mukana rakentamassa mm. Windsorin linnaa.

Nicky Campbell

Nicky Campbell on skotlantilainen radio- ja televisiotoimittaja ja juontaja. Hänellä on takanaan yli 20 vuoden televisioura, jonka aikana hän on mm. juontanut Onnenpyörän brittiversiota kahdeksan vuoden ajan ja Top of The Pops -ohjelmaa kuuden vuoden ajan. Parhaiten Campbell tunnetaan Englannissa kuitenkin kuluttajaohjelmasta Watchdog, joka vastaa suomalaisillekin tuttua Kuningaskuluttaja-ohjelmaa. Tällä hetkellä hän juontaa mm. BBC One -kanavalla The Big Questions -ohjelmaa, jossa käsitellään uskonasioita ja eettisiä kysymyksiä.

Campbell on naimisissa ja hänellä on neljä tytärtä. Campbellillä on omakohtaisia kokemuksia sarjassa käsiteltävistä asioista, sillä hänet on adoptoitu lapsena ja hän on myös jäljittänyt biologiset vanhempansa. Hän on lisäksi kirjoittanut aiheesta kirjan, Blue-Eyed Son (Story of an Adoption). Hän sai apua ja tukea kirjan kirjoittamiseen sekä biologisen isänsä että äitinsä suvun puolelta. Campbell on tehnyt paljon työtä adoptoitujen ihmisten tukemiseksi ja hän on British Association for Adoption and Fostering -järjestön suojelija.


Kadonneen jäljillä UK AVAlla arkisin klo 9.50 alkaen 23.5.

AVA

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja