Mainos

Autopommi räjähti Israelissa

Räjähdys vavisutti tänään Netanyan kaupunkia Israelissa, kertoi poliisi. Israelin radion ja silminnäkijöiden mukaan kyseessä oli autopommi. Sairaalalähteiden mukaan kukaan ei loukkaantunut räjähdyksessä.

Poliisi kuitenkin kertoi, että kuutta ihmistä hoidetaan sokin takia. Islamilainen Jihad ilmoitti myöhemmin keskiviikkona olevansa Netanyan autopommin takana. Räjähdys tapahtui lähellä ammattikoulua. Netanya sijaitsee rannikolla noin 40 kilometriä Tel Avivista pohjoiseen.

Onnettomuuspaikka eristettiin, ja sinne ajoi ambulansseja pian räjähdyksen jälkeen. Kyseessä oli jo toinen pommi-isku Netanyassa kahden viikon aikana. Netanyassa on räjähtänyt tänä vuonna yhteensä neljä pommia. Länsirannalla ja Gazassa tapahtui keskiviikkona useita yhteenottoja. Neljä palestiinalaista loukkaantui Gazan kaistalla Rafahissa lähellä Egyptin rajaa sattuneessa laukaustenvaihdossa.

Yhteenotto sattui Rafahin lähellä sijaitsevaan siirtokuntaan tehdyn kranaattihyökkäyksen jälkeen. Pääministeri Ariel Sharon ilmoitti keskiviikkona pitäytyvänsä viime viikolla ilmoittamaansa rajoitettuun tulitaukoon. Hän vierailee ensi viikolla Saksassa, Ranskassa ja Belgiassa etsimässä tukea tulitaukoehdotukselleen. Sharonin ei arvella ryhtyvän voimakkaisiin sotilastoimiin ennen vierailuaan.

Paavi lähetti erityisedustajan

Palestiinalaisten neuvottelijoihin kuuluva Saeb Erekat sanoi tänään CNN:lle, että tulitauosta sovitaan armeijoiden kesken eivätkä palestiinalaiset ole armeija. Erekatin mukaan Sharonin on valittava siirtokuntien ja rauhan välillä.

Vatikaani ilmoitti tänään, että paavi Johannes Paavali II on nimennyt erityislähettilään tapaamaan Sharonin ja palestiinalaisten presidentin Jasser Arafatin. Kardinaali Pio Laghi matkusti Lähi-itään keskiviikkona. Israelin ja palestiinalaisten turvallisuuspäälliköiden oli puolestaan määrä tavata myöhemmin tänään ensimmäisen kerran kuukauteen.

Erekat ilmoitti, että Yhdysvallat on peruuttanut täksi päiväksi suunnitellun tapaamisen, jonka tarkoituksena oli keskustella Mitchellin raportin toimeenpanosta. Yhdysvaltojen edustajat eivät kommentoineet Erekatin lausuntoa.
(STT-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.