Auton nokka kohti taivasta: virolaiskuski hölmöili mestaruussaumansa typerässä kolarissa

Virolaiskuljettaja Jüri Vips käytännössä romutti mahdollisuutensa F3-mestaruuteen Italian Monzan kisaviikonlopun avauksessa lauantaina. 

MAINOS

Koko F1-kausi C Morella!

Italian GP suorana 6.-8.9.
La: 3. harjoitukset klo 12.55, aika-ajot klo 15.55, ennakkotunnelmat klo 15.00
Su: Italian GP klo 16.05, ennakkotunnelmat klo 15.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Sarjassa kolmantena ennen Italiaa ollut Vips tarvitsi kipeästi pisteitä mestaruustaistoon heikon Belgian-viikonlopun jälkeen. Monzan avauskisa päättyi kuitenkin hänen osaltaan keskeytykseen.

Vips yritti ohittaa Keyvan Andresia, mutta virolaisen aggressiivinen ajolinjojen vaihtaminen johti siihen, että hän törmäsi Andresin perään ja lensi ulos radalta. Vipsin Hitech-auton nokka osoitti hetken aikaa kohti taivasta, ja ajokki oli irrota kokonaan radan pinnasta. 

– Kun tästä ei ole tulossa Vipsille pisteitä, niin mestaruus tullaan ratkaisemaan Shwartzmanin, Daruvalan ja Armstrongin välillä, C Moren selostaja Niki Juusela kommentoi lähetyksessä. 

Prema-talli otti kolmoisvoiton. Robert Shwartzman oli ykkönen ennen Marcus Armstrongia ja Jehan Daruvalaa.    

Suomalaisista Niko Kari keskeytti, Simo Laaksonen oli 22:s. 

Kilpailussa nähtiin myös pelottava ilmalento, kun Alex Peronin auto sinkoutui hurjiin voltteihin radan reunassa olleesta kanttikivestä (video alla). Aussikuski käveli kuitenkin tilanteesta pois omin jaloin ja näytti olevan kunnossa. 

F3-kautta on jäljellä vielä kolme kisaa. Niistä seuraava ajetaan huomenna Monzassa, kaksi viimeistä Sotshissa syyskuun lopussa. 


Lue myös:

    Uusimmat