Startti näyttävässä vesisuihkussa – japanilaiskuski F3-debyyttivoittoonsa Monzassa

Japanilainen Yuki Tsunoda toi Jenzerin värit voittajana maaliin F3-sarjan kilpailussa Italian Monzassa sunnuntaina. Suomalaisista Niko Kari oli 16:s ja Simo Laaksonen 20:s.

Koko F1-kausi C Morella!

Italian GP suorana 6.-8.9.
Su: Italian GP klo 16.05, ennakkotunnelmat klo 15.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Tsunoda, Liam Lawson ja Jake Hughes tulivat palkintokolmikkona maaliin kahden sekunnin sisällä toisistaan. Kilpailu aloitettiin kostealla radalla, mutta olosuhteet paranivat loppua kohden. Iltapäivän F1-kisaan on ennustettu aurinkoista säätä.

Voitto oli Tsunodalle uran ensimmäinen F3-sarjassa. Hänellä oli alla eilisen kolmas tila ja toinen sija Span kilpailusta viime viikolta.

Sarjaa johtava Preman Robert Shwartzman oli kahdeksas. Hän otti yhden pisteen ja teki hieman lisää eroa lähimpiin haastajiinsa.

Kautta on jäljellä enää kahden kisan verran. Ne ajetaan Shwartzmanin kotitantereella, Venäjän Sotshissa syyskuun lopulla.

Lauantain F3-kisassa nähtiin hurja tilanne, kun Alex Peroni sinkoutui autollaan ilmalentoon Parabolica-mutkan ulostuloon asennetusta kanttikivestä. Peronilla todettiin rytäkän jälkeen murtuma selkänikamassa.