Autokaupan nousu jatkuu – kokonaismyynti selvästi edellä viime vuotta

Uusien autojen rekisteröintitahti on jatkunut hyvänä koko alkuvuoden. Maaliskuussa kilpiin laitettiin yhteensä 11 637 uutta henkilöautoa, mikä on 4,9 prosenttia enemmän kuin vuosi sitten. Kokonaisuudessaan alkuvuoden aikana rekisteröintejä on kirjattu 33 093, kun viime vuonna luku vastaavaan aikaan oli 29 356.

Autokaupan nousu alkoi viime vuoden puolella romutuspalkkiokampanjan myötä. Kampanjan alaisia autoja rekisteröitiin vielä tämän vuoden tammikuussa, mutta kauppa on jatkunut hyvänä kampanjan jälkeenkin. Kaupan vauhdittajana ovat etenkin pienet autot ja katumaasturit, joiden markkinaosuudet ovat kasvaneet jo useita vuosia. Samaten sähkö- ja hybridiautojen osuudet kasvavat nopeaan tahtiin jo pelkästään uusien tarjolle tulevien mallien myötä.

Tutut mallit kuitenkin pitävät pintansa tilastoissa. Ensirekisteröintien kärkeen nousi maaliskuun päätteeksi Toyota (3 626 kpl), joka ohitti muutamalla kymmenellä autolla alkuvuoden piikkipaikkaa pitäneen Volkswagenin (3 584 kpl). Alkuvuoden eniten rekisteröidyn mallin paikkaa pitää edelleen Skoda Octavia (1 470 kpl), mutta maaliskuun rekisteröidyin yksittäinen malli oli Nissan Qashqai, joka on kokonaistilastossa heti Octavian perässä (1 353 kpl).

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja