Mainos

Auto törmäsi Pördeen niin, että sivupeili irtosi – autoilijoiden piittaamattomuus pelottaa hevosharrastajaa

Pörde joutui emäntänsä Virpi Laineen kanssa auton töytäisemäksi sunnuntaina Lopella, kun kapealla metsäautotiellä vastaan tullut auto ei hevosen tai sen omistajasta juurikaan piitannut.

Törmäyksessä autosta irtosi sivupeili ja Pörden takapuoli sai ikävän näköiset naarmut.

– Oli onni onnettomuudessa, ettei käynyt pahemmin. Kaikki ainekset olivat kasassa, Laine kertoo tapauksesta.

Tapahtumat saivat alkunsa, kun Laine suuntasi 7-vuotiaan suomenhevosensa kanssa tutulle metsälenkille. Lenkkireitti kulki Lopen Läyliäisissä vähäisellä liikenteellä olevaa kapeaa tietä, jonka varrella on pääasiassa kesäasutusta. Laine ehti hevosineen peltoaukealle, jossa hän näki jo kauempaa, että auto lähestyy heitä.

– Näin auton tulevan vauhdilla vastaan. Se myös selkeästi huomasi meidät. Ihmettelin, kun se ei hidastanut.

Laine katsoi taakseen ja totesi, ettei ehdi enää kohdalle, jossa auto mahtuisi helpommin ohi.

– Ei jäänyt vaihtoehtoa kuin pysäyttää hevonen ja toivoa parasta. Auto ei hidastanut vieläkään.

Lopulta auton sivupeili törmäsi Pörden pakaraan niin, että se irtosi iskun voimasta. Tilanne ei kuitenkaan ollut vielä ohi. Autosta nousseen kuljettajan reaktio yllätti hevosen kanssa liikenteessä olleen Laineen täysin.

– Kun kuski nousi autosta, hänen ensimmäinen kommenttinsa oli, että toivottavasti minulla on hyvät vakuutukset. Olin aivan äimistynyt. Ajattelin, että ei voi olla todellista.

Kuljettaja ei uskonut, että hevonen tai sen kyydissä ollut Laine olisi ollut vaarassa. Auton vauriot sen sijaan huolettivat enemmän.

Klinikkareissu edessä

Laine ei kuitenkaan halua jahdata häneen törmännyttä autoilijaa, vaan muistuttaa, että maantiellä kulkevaan hevoseen on suhtauduttava erityisellä varovaisuudella.

– Pointti on, että ihmiset eivät tiedä, kuinka kohdata liikenteessä oleva hevonen. Parasta on hidastaa reilusti, Laine sanoo ja muistuttaa, että erityisesti kesäaikaan hevoset yleistyvät liikenteen seassa.

– En tiedä, uskaltaako lapsia enää yksin maastoon laittaa, yli 20 vuoden kokemuksen hevosten kanssa omaava Laine sanoo.

Jatkotoimenpiteinä hevosen omistaja mietti rikosilmoitusta. Hän ehti jo puhua poliisin kanssa, mutta lopputulema keskustelussa Laineen mukaan oli kuitenkin se, että rikosilmoitus ei johtaisi mihinkään. Toistaiseksi vauriot ovat olleet niin pieniä.

– Klinikkareissu tässä on edessä. Ruhjeet näkyvät vielä, mutta sen lisäksi mietityttää, millaisia lihasvaurioita on syntynyt. Tarkoitus oli vielä kilpaillakin Pördellä, mutta saa nähdä, kuinka käy.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.