Auto-onnettomuudesta selvinnyt Zelenskyi piti puheen: "Ukrainalaiset onnistuivat jälleen tekemään sen, mitä monet pitivät mahdottomana"

Ukrainan Kiovassa autoilija törmäsi yöllä presidentti Volodymyr Zelenskyiä kuljettaneeseen ajoneuvoon.

Presidentti ei tiedottajansa mukaan loukkaantunut vakavasti. Tiedottaja kertoi aikaisin torstaina, että lääkäri on tutkinut presidentin. Viranomaiset tutkivat tapahtumien kulkua.

Tiedottajan mukaan auto osui presidentin autoon ja saattueautoihin.

– Presidentin mukana ollut lääkintähenkilökunta antoi henkilöauton kuljettajalle ensiapua ja siirsi tämän ambulanssiin, tiedottaja Serhi Nikiforov kertoi Facebookissa.

Presidentti oli eilen vierailulla tärkeässä, Harkovan alueella sijaitsevassa Izjumin kaupungissa, jonka Ukrainan joukot ovat vallanneet Venäjältä takaisin.

Tulvariski väistymässä iskun jälkeen

Aikaisin torstaina julkaistussa puheessaan Zelenskyi kertoi palanneensa Harkovan alueelta.

– Nyt lähes koko alue on vapautettu miehityksestä. Tämä oli sotureidemme ennennäkemätöntä toimintaa. Ukrainalaiset onnistuivat jälleen tekemään sen, mitä monet pitivät mahdottomana, Zelenskyi ylisti.

Presidentti kommentoi myös keskiukrainalaista Kryvyi Rihin kaupunkia, jossa on presidentinkanslian mukaan tulvariski venäläisiskun jäljiltä. Kahdeksalla risteilyohjuksella tehty isku vahingoitti infrastruktuuria, mistä on seurannut joen tulvimista.

– Kryvyi Rihiin tehdyn ohjushyökkäyksen alueella tehdään kaikki Venäjän halpamaisen iskun seurausten ehkäisemiseksi, presidentti sanoi.

Aamun tietojen mukaan korjaukset ovat edistyneet ja veden taso on laskussa.

Tutkimuslaitos ISW arvioi, että venäläiset todennäköisesti tähtäsivät patoon aiheuttaakseen tulvimista ja vaikeuttaakseen ukrainalaisten etenemistä.

Zelenskyi sanoi, että isku kohdistui rakenteisiin, joilla ei ole sotilaallista arvoa. Hän näkee, että siviileihin kohdistuvat iskut ovat yksi syy, minkä takia Venäjä tulee hänestä häviämään sodan.

Zelenskyi syntyi ja vietti lapsuutensa Kryvyi Rihissä.

Katso myös: Näin tunnettu ukrainalainen sotatoimittaja Illia Ponomarenko arvioi tulevien viikkojen ja kuukausien sotatapahtumia.

Ukrainalaistoimittaja Illia Ponomarenko vieraili Venäjältä vapautetuilla alueilla – näin hän näkee sodan muuttuneen 4:34

Lue myös:

    Uusimmat