Mainos

Australiassa yli miljardin dollarin huumetakavarikko – piiloja muun muassa rintaliivien täytteissä

0:53

Australian viranomaiset ilmoittivat maanantaina, että ne olivat ottaneet kiinni 1,25 miljardin Australian dollarin, eli noin 798 miljoonan euron arvosta nestemäistä metamfetamiinia. Kiinniotto on suurin laittomien huumeiden takavarikko kahteen vuoteen.

Neljää Kiinan kansalaista syytetään nyt osallisuudesta huumeiden tuontiin ja valmistukseen. Yhteensä 720 litraa huumetta oli piilotettu rintaliivien täytteiden ja taidetarvikkeiden joukkoon.

Huumeet otettiin kiinni useissa ei paikoissa Sydneyssä. Metamfetamiinia löytyi muun muassa Hong Kongista lähetetystä kontista, viranomaiset kertoivat.

– Tämä on Australian historian suurin nestemäisen metamfetamiinin takavarikko ja yksi suurimmista huumetakavarikoista maamme historiassa, oikeusministeri Michael Keenan kertoi toimittajille.

Keenenin mukaan takavarikko oli Australian ja Kiinan huumeviranomaisten yhteistyön tulosta.

Edellinen suurin Australian huumetakavarikko tehtiin vuonna 2014, kun poliisi takavarikoi noin 1,5 miljardin Australian dollarin arvosta ekstaasia ja metamfetamiinia, jotka oli tuotu Euroopasta.

Australian hallitus julisti kristallimaisen metamfetamiinin ”epidemiaksi” viime vuonna ja maahan perustettiin kansallinen työryhmä huumeongelman ratkaisemiseksi. 

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.