Australian pääministerin Albanesen koronatartunta ei vaikuta pääministeri Marinin Albanian-matkaan

 Australian pääministeri Anthony Albanesen koronatartunta ei vaikuta pääministeri Sanna Marinin (sd.) alkuviikon ohjelmaan. Albanese ja Marin tapasivat perjantaina aamuviiden maissa Suomen aikaa ja Albanesellä todettiin tartunta maanantaina.

Marinin esikunnasta kerrotaan, että Albanesen tartunta ei aiheuta toimenpiteitä ja että asiasta on keskusteltu valtioneuvoston turvallisuusjohtajan kanssa.

Marinin on tiistaina eli itsenäisyyspäivänä määrä osallistua EU:n ja Länsi-Balkanin huippukokoukseen Albanian Tiranassa, mistä hän kiiruhtaa Presidentinlinnaan itsenäisyyspäivän vastaanotolle.

Linnan juhlat järjestetään tänä vuonna tavallista pienemmällä osallistujamäärällä ja vieraiden on toivottu tekevän koronatestin ennen saapumistaan.

Toimittaja tiedusteli Suomen ja Uuden-Seelannin pääministerien tapaamisen syytä – ”Onko kukaan kysynyt vastaavaa Obamalta?” 0:53
Video: Ennen Australiaa Marin vieraili Uudessa-Seelannissa. Siellä toimittaja tiedusteli Suomen ja Uuden-Seelannin pääministerien tapaamisen syytä. Vastaus oli tiukka: ”Onko kukaan kysynyt vastaavaa Obamalta?”

Lue myös:

    Uusimmat