Australian metsäpalot tuhoavat rajusti koalakantaa – joka kolmas koala on saattanut kuolla

1:27
Australian metsäpaloissa kärsinyt Lewis-koala nousi hetkeksi maailmanmaineeseen.

Australian ympäristöministerin mukaan 30 prosenttia Uuden Etelä-Walesin pohjoisosien koaloista on saattanut kuolla viikkoja riehuneissa maastopaloissa, kertoo muun muassa Guardian.

Osavaltion pohjoisrannikolla elää merkittävä määrä koko maan koaloista. Pohjoisilla rannikkoalueilla on arvioitu elävän 15 000–28 000 koalaa.

Ministeri Sussan Leyn arviot perustuvat siihen, että noin 30 prosenttia lajin elintilasta on tuhoutunut alueella. Tarkempaa tietoa koalojen tilanteesta saadaan vasta, kun palot ovat laantuneet.

Guardian mukaan alun perin uutisoitiin siitä, että koalat olisivat katoamassa lähes täysin Australiasta. Lehti kirjoittaa, että arviot olivat liioiteltuja, vaikka laji onkin vaarassa.

Koala ei ole ainoa erityisessä vaarassa oleva laji metsäpaloalueilla. Ministeri kertoi Australian yleisradioyhtiö ABC:n haastattelussa tehneensä yhteistyötä asiantuntijoiden kanssa, jotta paloalueille luotaisiin esimerkiksi pakoreittejä.

–  Lajin ei tarvitse olla pörröinen ja söpö, se voi olla suomuinen ja karkea, ja se on yhtä tärkeä minulle ympäristöministerinä mutta myös Australian ympäristölle, Ley sanoi Guardianin mukaan.

Viime viikkoina paloja on riehunut useassa osavaltiossa. Uudessa Etelä-Walesissa, jossa suurkaupunki Sydneykin sijaitsee, on palanut 3,4 miljoonaa hehtaaria.

 

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja