Australian liekkien tuhoama alue on kuusi kertaa Uudenmaan maakunnan kokoinen – valtavissa maastopaloissa tuhoisin viikonloppu tähän asti

Kulunut viikonloppu on ollut Australian maastopalojen tuhoisin tähän asti. Kuukausia roihunneet maastopalot ovat tuhonneet jo arviolta 60 000 neliökilometriä (km²) maa-aluetta.

Palot ovat olleet niin laajoja, että ne on voidaan havaita avaruudesta asti. Jos vertailukohdaksi otetaan Suomi, paloalue vastaisi yli puolta Lapin maakunnan aluetta. Toisella tapaa suhteutettuna paloalue on noin kuusi kertaa Uudenmaan kokoinen alue.  

Kuva on suuntaa-antava. STT:n mukaan yli 52 000 km² on palanut. Uutistoimisto Reuters kertoo puolestaan, että paloalue olisi noin 60 000 km². Juttu jatkuu kuvan jälkeen. 

Pelkästään eri puolilla Uuden Etelä-Walesin osavaltiota (NSW) oli sunnuntaina miltei 140 paloa, kertovat osavaltion viranomaiset viestipalvelu Twitterissä. 

Sunnuntai-iltana Suomen aikaa palot olivat vaatineet 24 kuolonuhria. Noin 200 erillistä paloa on yhä käynnissä. Lämpötilat laskivat hieman sunnuntaina. Lauantaina puolestaan Sydneyn länsipuolella mitattiin lauantaina Australian historian korkein lämpötila, 48,9 astetta.

2:00

Oletko paikalla Australiassa? Jos se on sinulle turvallista, ota yhteyttä uutiset@mtv.fi tai lähetä kuva tai video WhatsUpissa numeroon 040 5785504.


Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja