Mainos

Australian ilmatieteen laitokseen kohdistui iso kyberhyökkäys – Kiina iskun takana?

Australian valtiolliseen ilmatieteen laitokseen kohdistunut valtava kyberhyökkäys saattoi olla Kiinan tekosia, uutisoi Australian yleisradioyhtiö ABC.

Kyberhyökkäyksessä saattoi kanavan mukaan vuotaa mahdollisesti arkaluontoista kansallista turvallisuustietoa. Isku tehtiin median mukaan muutamia päiviä sitten. Australian ilmatieteen laitos omistaa yhden maan suurimman niin sanotun supertietokoneen, jolla kenties pääsi käsiksi kyberhyökkkäyksen kautta maan ulkoministeriön tietokantoihin.

ABC viittaa useihin nimettömiin läheteisiin uutisessaan. Lähteiden mukaan yhtenä kyberiskun tekijänä pidetään nyt Kiinaa. Maata on myös aikaisemmin syytetty Australian hallituksen tiedostojen hakkeroimisesta.

Ilmatieteen laitoksen tiedotteen mukaan, laitos ei kommentoi turvallisuusasioita, mutta se työskentelee tiiviisti turvallisuusviranomaisten kanssa ja sen tietokoneet toimivat nyt moitteettomasti. 

Australian poliisi ei kommentoinut ABC:n tietoja. ABC ei myöskään saanut kommentteja Kiinan suurlähetystöltä Canberrasta. 


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.