Australian GP:n topit ja flopit: Huikea päätöskierros

MTV3:n F1-toimitus listaa tällä kaudella jokaisen GP:n onnistumiset ja epäonnistumiset. Nyt vuorossa ovat Australian GP:n topit ja flopit.

1. Huikea viimeinen kierros

Yleensä Australian GP:n ensimmäinen kierros on kauden tapahtumarikkaimpia, kun kuljettajat päästetään pitkän talvitauon jälkeen vihdoin kilparadalle, mutta tällä kertaa erikoislaatuiseksi muodostuikin viimeinen kierros: Maldonado seinään, Rosbergille rengasrikko, Perezin renkaat olivat aivan lopussa, Räikköselle viimeisen mutkan ohitus ja Ricciardolle Vergnen päänahka.

2. Red Bull ei ollutkaan nopein

Se oli kauden avauskisan paras uutinen, että Red Bullin ylivoima on saatu nujerrettua. Nyt avauskisa petasi asetelmat tiukkaan mestaruustaisteluun.

3. Jenson Button

Button nujersi tallikaverinsa Hamiltonin tyylikkäästi lähtökiihdytyksessä ja piti kärkipaikkansa huolimatta siitä, että turva-auto tasoitti hetkellisesti erot. Hieno ajo.

4. Räikkösen ja Perezin nousut

Kimi Räikkönen kiri 17. lähtöruudusta seitsemänneksi ja Sergio Perez 22. ruudusta kahdeksanneksi. Vaikka Perezin nousu on sijalukujen valossa Räikköstä suurempi, arvostan suoritukset yhtä vahvoiksi, koska Räikkönen päihitti Perezin viimeisen kierroksen viimeisessä mutkassa.

5. Suora lähetys lähtöruudukosta

Se on iso lisä Maikkarin F1-lähetyksiin, kun suora videoyhteys saadaan auki jo puolitoista tuntia ennen kisan alkua.

1. HRT

7 sekuntia kärkeä hitaampi HRT ei saanut hitautensa takia edes lupaa osallistua kilpailuun. Talli joutaisi pysyvästi ulos sarjasta, koska mitään kehitystä ei ole tapahtunut kolmen vuoden aikana.

2. Felipe Massa

Massalta ei paljon mitään odotettukaan, mutta siitä huolimatta hänen suorituksensa tuntui todella vaisulta. Aika-ajoissa 16. sija. Kisassa Massa oli taas kerran mukana kolarissa ja keskeytti auton hajottua yhteenotossa Sennan kanssa.

3. Williamsin kisakuskit

Williamsilla vaikuttaisi olevan tänä vuonna ihan kelvollinen auto, mutta tallilla on valitettavasti lähestulkoon sarjan huonoin kuljettajakaksikko Bruno Sennassa ja Pastor Maldonadossa. Molemmat kuskit pilasivat kisansa törmäilyn takia. Paras Williamsin listoilla oleva kuski on tällä hetkellä varamiehen hommissa.

4. Caterhamin vauhti

Siellähän se Caterham on taas niillä edelliskausilta liiankin tutuilla sijoituksilla 18. lähtöruudun paikkeilla.

5. Grosjeanin keskeytys

Se oli todella harmi, että Romain Grosjeanin kisa meni mönkään heti alkukierroksilla kolarissa Maldonadon kanssa. Grosjeanin aika-ajosuoritus oli viikonlopun myönteisin yllätys, joten olisi ollut todella mielenkiintoista nähdä, miten korkealle hän olisi Lotuksellaan yltänyt ilman kolarointia. No, ehkä sitten Malesiassa nähdään, mihin asti Lotuksen kisavauhti riittää.

Lue myös:

    Uusimmat