Australian GP:n lehdistökatsaus: Kaksi Kimi Räikköstä

Kimi Räikkösen paluu ja McLarenin nousu kärkeen olivat formula ykkösiä seuraavan kansainvälisen lehdistön aiheita maanantaina.

Saksalainen Die Welt -lehti ihmetteli Australian GP:n jälkeen, mikä kalvoi Räikköstä suomalaistähden paluukisassa.

- Kimi Räikkösen pitäisi itse asiassa olla tyytyväinen seitsemänteen sijaan paluukisassaan, mutta Jäämies oli kärttyisä avauskisassa, saksalaislehti havainnoi.

Die Weltin mielestä Räikkösen huonotuulisuus "saisi jopa satuhahmo Grinchin, kirkkaan vihreän, joulua inhoavan ihmisvihaajan kateelliseksi."

BBC:n toimittaja Andrew Benson antoi nettikolumnissaan oman arvionsa Räikkösen käytöksestä.

- On käynyt ilmi, että Kimi Räikkösiä on kaksi, Benson aloitti.

- Vuoden 2007 maailmanmestarin, joka on palannut formula ykkösiin kahden rallivuoden jälkeen, julkinen kuva on yksitavuinen, monotoninen, hymyilemätön hahmo, jota vilkastuttaa ainoastaan se hetki, kun hän astuu kilpa-autoon. Se, joka tulee esille yksityisesti, on hyvin erilainen - puhelias, vitsikäs mies, joka heittää huulta kuten kuka tahansa muukin, Benson kuvaili.

Italialainen La Stampa -lehti arvioi F1-sarjan palaavaan Red Bullin ylivallan jälkeen taas huipputasaiseksi.

- Ferrari ja McLaren asettivat tavoitteekseen saavuttaa (ja mahdollisesti ohittaa) Red Bullin, joka dominoi vuodesta 2010 lähtien. McLaren on onnistunut. Resepti: kilpa-auto, joka näyttää perinteiseltä mutta innovatiiviselta, ja mahtava kuljettajakaksikko. Formula ykköset ovat näin palanneet siihen "kahden formula", tilanteeseen, jossa se aiemmin oli. MM-sarjassa on viihdyttävä käsikirjoitus, taistelua ja myrkyllisyyttä. Kuten tapahtui kaudella 2010 Abu Dhabin finaalissa Vettelin, Alonson ja Webberin välillä, 2008 viimeisessä mutkassa Hamiltonin ja Massan välillä ja 2007 kun Räikkösen ja Hamiltonin välillä ratkaisi yksi piste, La Stampa kirjoittaa.

Englantilaisen The Guardian -lehden tietojen mukaan jopa Jenson Button ja Lewis Hamilton olivat yllättyneitä McLaren-autonsa nopeudesta.

- McLarenien vauhti ei yllättänyt ainoastaan Red Bullia Albert Parkissa viikonloppuna. Heidän vauhtinsa shokeerasi myös heidän omat kuljettajansa.

Englantilaisen Mirror -lehden toimittajan Byron Youngin mukaan Buttonin voiton olisi pitänyt olla paljon suurempi.

- Jenson Button voitti muutamalla sekunnilla, mutta olisi voinut voittaa paljon reilummin. Tallin laskelmat menivät pieleen ja molemmat autot lähtivät matkaan ilman riittävää bensamäärää 58 kierroksen ajamiseksi täydellä kilpailuvauhdilla. Heidän piti näin ollen pauhata lujaa lähdöstä alkaen ja pelata sitten polttoaineen säästelyn kanssa ruutulipulle asti. Se oli niin vakavaa, että bensan säästäminen alkoi jo 8. kierroksella 58 kierroksen kilpailussa, Young kertoi.

Espanjalainen Marca-lehti antoi tylyn tuomion Fernando Alonson Ferrari-autolle.

- Alonso teki näyttävän nousun naurettavalla autolla.

- Ferrari esitti kelvottoman show'n pelaten puolustaen kuin keskikastin talli. Alonso, kiitos hyvän lähdön ja hyvin suunnitellun taktiikan, onnistui sijoittumaan viidenneksi tuskallisessa kisassa, jossa hän otti irti F2012:sta sitä, mitä siinä ei ole.

Lue myös:

    Uusimmat