Mainos

Auschwitzista selvinnyt saattaa olla maailman vanhin mies, mutta todistus iästä puuttuu

112-vuotiaalle Yisrael Kristalille kerrottiin, että hän voi olla maailman vanhin mies, mikäli hän pystyy todistamaan ikänsä.

Haifassa, Israelissa asuva mies saattaa olla maailman vanhin maailmanennätyksiä kirjaava Guinness World Records kertoi torstaina. Miehen pitäisi vain löytää henkilöllisyystodistus itselleen.

Miehen perhe kertoo, että Yisrael Kristal syntyi Puolassa syyskuun 15. vuonna 1903. Hän asui maassa natsimiehitykseen asti ja hänet lähetettiin Auschwitzin keskitysleirille.

Kristalin vaimo kuoli leirillä, mutta mies selviytyi hengissä vain 37 kilon painoisena pois kauhujen keskeltä. Hän muutti myöhemmin Haifaan, avasi siellä karkkikaupan ja meni uudelleen naimisiin.

Mikäli Kristalin ikä saadaan varmistettua, saisi hän itselleen maailman vanhimman miespuolisen henkilön tittelin. Tämän takia miehen pitäisi saada todisteet elämänsä varhaisilta vuosilta. Perheen mukaan vanhimmat dokumentit ovat ajalta, jolloin Kristal meni naimisiin 25-vuotiaana.

Mikäli kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

Varmimmin todisteita voi löytyä Zarnovin kaupungista, jossa Kristal syntyi. Myöhemmin perhe muutti Lodziin, jossa mies työskenteli perheensä konditoriatuotteita valmistavassa tehtaassa.

Kristal itse ei ole antanut haastatteluja terveydentilansa takia, mutta hänen tyttärensä on kertonut hänen olevan henkisesti vireä.

– Hän on erittäin positiivinen, optimistinen ja hyväsydäminen, tytär kuvaili.

Edellinen maailman vanhimman miehen tittelin haltija, japanilainen Yasutaro Koide, kuoli tiistaina 112-vuotiaana. Maailman vanhin elossa oleva nainen on puolestaan 116-vuotias Susannah Mushatt Jones, joka syntyi heinäkuun 6. vuonna 1899.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.