Aulikki, 75, X Factorin koelauluista: Olin kuin Liisa Ihmemaassa

75-vuotias Aulikki Tamminen oli haaveillut 6-vuotiaasta asti laulajan urasta, mutta hän ei ollut koskaan tehnyt asian eteen mitään. Tänä syksynä hän kuuli radiosta, että X Factor -ohjelma etsii laulajalupausta valloittamaan suomalaisten sydämet. Tamminen tiesi heti, että hänen oli päästävä koelauluihin.

Aulikki Tamminen ei ole omistanut televisiota enää pitkään aikaan, mutta radiota hän on tottunut kuuntelemaan. Sieltä hän kuuli MTV3:n X Factor -ohjelmasta ja kiinnostui heti.

– Tivasin melkein tiukkaan sävyyn tyttäreltä, että mikä ihme se on. Hän ehdotti, että osallistuisin Tampereen koelauluihin, mutta totesin, että ennemmin menen Helsinkiin. Olisi saattanut sikainfluenssa tai tavallinen kausi-influenssa iskeä ennen Tampereen-viikonloppua, ja koelauluihin oli pakko päästä.

Niinpä Suolahdella asuva Tamminen hyppäsi junaan ja lähti Helsinkiin laulamaan. Paikalle päästyään hän oli kuin Liisa Ihmemaassa, mutta häntä ei kuitenkaan jännittänyt. Tamminen oli kuullut Pate Mustajärven Rokkimakkara-kappaleen radiosta ja päätti esittää sen koelauluissa.

– Kuultuani sen, ajattelin, että mikäs tämä rytmikäs juttu oikein on. Karaokevetäjä Jyväskylässä sanoi, että minun olisikin jo aika esittää jotain muuta, kun olin laulanut niin paljon Elvistä, Tamminen kertoo.

"Olen ollut koko elämäni väärällä alalla"

Lapsena Tamminen oli innokas laulaja, mutta murrosiässä harrastus jäi vähemmälle. Musiikki on kuitenkin ollut koko ajan mukana Tammisen elämässä, mutta karaokesta hän innostui vasta muutama vuosi sitten muutettuaan Suolahdelle.

– Olen ollut mukana karaoketoiminnassa viitisen vuotta. Olen vetänyt lavalle useita ihmisiä, jotka eivät ole rohjenneet esiintyä. Kannustan niitä, jotka eivät uskalla esiintyä.

Mutta mistä Tamminen sai itse rohkeuden lähteä X Factorin koelauluihin? Sitä ei Tammisen kaltainen ihminen omasta mielestä edes tarvinnut. Sen kun meni vain.

– It's now or never! En välttämättä mieti, mitä teen. Jos menee pieleen, osaan nauraa itselleni.

Tamminen kehottaa myös muita ajattelemaan samalla tavalla. Hänen mielestään jokainen ihminen on laulun arvoinen ja jos osallistuminen laulukilpailuun vähänkin kutkuttaa, pitäisi vaan antaa mennä.

– Nyt voin sanoa, että olen ollut koko elämäni väärällä alalla, kun olen tehnyt toimistotyötä. X Factorin koelauluihin osallistuminen oli mahtavaa!

Tutustu Maikkarin X Factor -ohjelman sivuihin.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja