Mainos

Auli on keräillyt onnea tuovia norsuhahmoja jo yli vuosikymmenen – "Vasta 1500. elefantti toi onnen"

2:17

Auli Jyllinvuori-Mäkinen sai äidiltään 14 vuotta sitten kultaisen norsumedaljongin lahjaksi tuomaan onnea, mutta yksi elefantti ei tyttärelle riittänyt. Nyt Päijät-Hämeessä Nastolassa majailee valtava, lähes 11 000 norsuesineen kokoelma. Se on ilmeisesti maailman toiseksi laajin ja kasvaa koko ajan.

Auli Jyllinvuori-Mäkisen elämässä oli ollut vastoinkäymisiä, joihin hänen äitinsä toivoi tulevan helpotusta norsukaulakorun myötä. Vanhan intialaisen uskomuksen mukaan nimittäin norsu, jolla on kärsä ylöspäin, tuottaa onnea.

– Koru ei valitettavasti tehonnut yhtään mihinkään, mutta ystäväni innostuivat keräämään minulle lisää norsuja. Vasta 1500. norsu toi onnen. Heti sen saatuani menin paikallisen nuorisoseurantalon talkoisiin, missä tapasin nykyisen aviomieheni. Nyt olemme olleet naimisissa yksitoista vuotta ja norsut vain lisääntyvät, Jyllinvuori-Mäkinen kertoo nauraen.

"Oikeakin norsu kelpaisi" 

Willa Fantissa norsuesineet ovat vallaaneet paitsi talon ja pihan myös 12 piharakennusta. Ystävät ja tuttavat tuovat norsukeräilijälle eri puolilta maailmaa ostamiaan norsutavaroita ja osa ihmisistä tekee niitä hänelle lahjaksi. Jyllinvuori-Mäkinen ostaa itse norsuja enää harvoin.

– Saan esimerkiksi jouluna aikuiseksi poikkeuksellisen paljon lahjoja, mutta kaikissa paketeissa on aina norsu. Uudet elefantit ovat kuitenkin aina tervetulleita, Jyllinvuori-Mäkinen hymähtää.

Perinteisten patsaiden ja lelujen lisäksi norsutavarakokoelmassa on myös koruja, tauluja, astioita, vaatteita, kenkiä, ruokapakkauksia, pottia, tutteja , sateenvarjoja, vohvelirauta, tulitikkuja, tuhkakuppeja, laastareita jne.

Norsukeräilijä ei ole koskaan nähnyt elävää norsua, mutta ottaisi sellaisen omalle tilalleen erittäin mielellään. Oikea elefantti jää kokoelmasta kuitenkin puuttumaan, sillä laki ei niitä Suomen pakkasiin päästä.

Jyllinvuori-Mäkisen oli kuitenkin "pakko" hankkia pihalleen valtava norsu eli norsunmuotoinen pomppulinna lapsivieraiden iloksi. Vierailijat voivat tutustua koko valtavaan norsulaumaan kesäisin kolmena päivänä viikossa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.