Mainos

Auerin entisen miesystävän sisko: "Veljeni istuu vankilassa syyttömänä"

Anneli Auerin entinen miesystävä Jens Kukka istuu parhaillaan kymmenen vuoden tuomiota seksuaalirikoksista. Miehen sisko on kuitenkin varma siitä, että hänen veljensä istuu vankilassa syyttömänä.

– Meillä on vain puolitoista vuotta ikäeroa, olemme kasvaneet hyvin tiiviisti yhdessä. Tunnen Jensin seksuaalihistorian ja hänellä ei ole ollut minkäänlaista mielenkiintoa itseään nuorempiin naisiin. Ne naiset, kenen kanssa hän on ollut, ovat olleet samanikäisiä. Osa näistä naisista on myös puolustanut veljeäni oikeudessa ja he ovat kertoneet Jensin olevan ihan tavallinen heteromies, sisar Susanne Laune sanoo Huomenta Suomen haastattelussa.

Lontoossa asuva Laune muistaa elävästi perjantai-illan, jolloin sai kuulla, että hänen veljeään epäillään seksuaalirikoksista.

– Olin kotosalla ja katsoin uutisia siitä, mitä Suomessa tapahtuu. Luin, että vuonna 1963 syntynyt helsinkiläinen taksikuski on pidätetty. Se oli täysi shokki ja varsinkin, että tieto siitä tuli tällä tavalla. Ei siinä sitten uni maistunut sen jälkeen.

"Syyttömyys ei ole uskonasia"

Susanna Laune jutteli veljensä kanssa puhelimessa ensimmäistä kertaa puolen vuoden kuluttua pidätyksestä.

– Olimme kirjoitelleet muutamia kirjeitä ja siinä välissä kun keskusteltiin, olin kiinnostunut myös siitä, millainen ihminen Anneli Auer on. Yritin selvitellä, mistä tässä kaikessa on kysymys.

Laune onkin vuosien jälkeen vakuuttunut myös Anneli Auerin syyttömyydestä.

– Anneli Auerin syyttömyys ei ole ollut mikään uskonasia tai mielipide, se on vuosien huolellisen tutkimuksen tulos. Media on kertonut sen, mitä poliisi ja syyttäjät ovat kertoneet. Nämä ovat mielikuvituksellisia juttuja, jotka usein kumpuavat lasten vääristelevistä tarinoista, Laune sanoo.

Launeen mielestä mielikuva Anneli Auerista on poliisien ja syyttäjien rakentama kuva.

– Auer on itsekin sanonut, että julkisuuden Anneli Auer on fiktiivinen hahmo ja olen tässä aivan samaa mieltä. Anneli oli todellisuudessa ujo, rauhallinen, älykäs ja huumorintajuinen. Haluan myös korostaa, että hän on myös erittäin hyvä äiti.

Anneli Auer tuomittiin vuoden 2012 kesäkuussa Varsinais-Suomen käräjäoikeudessa muun muassa kahdesta törkeästä raiskauksesta ja kolmesta lapsen törkeästä hyväksikäytöstä seitsemän vuoden vankeusrangaistukseen. Jens Kukka sai samanlaisista rikoksista kymmenen vuoden tuomion. Myöhemmin hovioikeus korotti Auerin tuomiota puolella vuodella, Kukan tuomio pysyi ennallaan.

Sisko on luottavaisella mielellä siitä, että veljen syyttömyys vielä selviää.

– Aion jatkaa tätä taistelua niin kauan kuin henki pihisee ja kunnes syyttömät saavat oikeutta, Susanna Laune kertoo Huomenta Suomen Enbuske360 Varjohallitus-ohjelmaosuudessa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.