Mainos

Audeista löytyi uusi huijausohjelmisto – koskee myös bensamalleja

Yhdysvaltain viranomaiset ovat löytäneet tietyistä Audi-malleista ohjelmiston, joka rajoittaa auton hiilidioksidipäästöjä testitilanteessa, uutisoi saksalaista Bild am Sonntag -lehteä lainaava Automotive News Europe.

Kalifornian ilmanlaatua valvova viranomainen on saksalaislehden mukaan havainnut automaattivaihteistoilla varustetuissa Audeissa auton hiilidioksidipäästöjä manipuloivan laitteen. Laitteet ja ohjelmistot havaittiin viime kesänä suoritetuissa tutkimuksissa.

Laitetta uskotaan käytetyn niin diesel- kuin bensiinikäyttöisissäkin autoissa – myös Euroopassa.

Bild am Sonntagin mukaan kesällä löydetty laite yhdessä ohjelmistonsa kanssa havaitsi, mikäli auto oli testipenkissä ja rajoitti hiilidioksidipäästöjä enemmän kuin se teki tosielämän olosuhteissa.

Virallisissa päästötesteissä auton ohjauspyörää ei käännetä lainkaan, joten laitteiston oli helppo tulkita, onko kyseessä testitilanne vai todellinen ajo. Mikäli rattia ei käännetty, muutti laite auton vaihteiston toimintaa niin, että hiilidioksidia vapautui vähemmän.

Laitteistoa uskotaan käytetyn ainakin Audi A6:ssa, A8:ssa sekä Q5:ssä. Audi kuitenkin lopetti lehden tietojen mukaan huijauslaitteiston käyttämisen viime kesänä ja hyllytti useita kyseisten autojen parissa työskennelleitä insinöörejä.

Bild am Sonntag ei nimennyt tiedolleen lainkaan lähteitä, eivätkä Kalifornian viranomaiset tai Audin edustajat kommentoineet lehden tietoja.

***

1:03

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.