Atte Jääskeläinen: Heitto Ylen omasta valvontaelimestä oli sarkasmia

Ylen vastaava päätoimittaja Atte Jääskeläinen sanoo STT:lle, että kommentti Ylen oman itsesäätelyelimen perustamisesta oli sarkasmia.

– Aavistuksen verran sarkastisesti heitin tämän kuvainnollisen ajatuksen, hän kertoo.

Myöhemmin Jääskeläinen kommentoi Twitterissä mokanneensa varomattomalla lausunnollaan. 

Jääskeläinen sanoi Helsingin Sanomien haastattelussa, että jos Julkisen sanan neuvosto ryhtyy liikaa määrittelemään Yleisradion journalistista linjaa, Yleisradion täytyy varmaan perustaa oma elin sitä varten. JSN:n puheenjohtaja Elina Grundström sanoi pitävänsä Jääskeläisen kommenttia poikkeuksellisena.

Jääskeläisen mukaan Ylessä ei ole käyty minkäänlaista keskustelua Julkisen sanan neuvostosta luopumisesta. Hän sanoo puhuneensa HS:n haastattelussa siitä, että Ylen journalistisesta linjasta pitää päättää Ylessä. JSN:n tehtävä on valvoa hyvän journalistisen tavan noudattamista, mutta se ei Jääskeläisen mukaan tarkoita, että se voisi päättää journalistisesta linjasta.

– Ylellä on tiukemmat eettiset ohjeet kuin journalistin ohjeet. Meillä saattaa tulla vastaan tilanne, jossa niiden mukaista toimintaa ei ymmärretä JSN:ssä, Jääskeläinen sanoo.

– Halusin alleviivata sitä, että Ylellä pitää olla oikeus päättää itse omasta journalistisesta linjastaan ja myös oikeus noudattaa itse asiassa tiukempia sääntöjä esimerkiksi virheen korjaamisessa kuin alalla yleisesti noudatetaan ilman, että siitä seuraa epäilyksiä, että alistuisimme poliittiseen painostukseen, Jääskeläinen sanoo.

Ylen hallintoneuvoston puheenjohtaja Kimmo Kivelä sanoi STT:lle, ettei kommentoi asiaa ainakaan sunnuntain aikana.

Lue myös:

    Uusimmat