Asuntomessut juhlii 50-vuotista taivaltaan koronaviruksesta huolimatta – tätä kaikkea vierailijoille on luvassa

2:01
Asuntomessut juhlii 50-vuotista taivaltaan koronaviruksesta huolimatta.

Vaikka koronavirustilanteen vuoksi moni perinteinen kesätapahtuma on jouduttu perumaan. Asuntomessut on päätetty siirtää heinäkuulta järjestettäväksi elokuussa.    

Rykmentinpuiston alueella Tuusulassa käy kova kuhina, kun talonrakentajat uurastavat Asuntomessujen avajaisia varten. Jo viidettäkymmenettä kertaa järjestettävät messut houkuttelivat viime vuonna yli 100 000 kävijää.  

Vallitsevasta koronavirustilanteesta huolimatta järjestäjät uskovat ihmisten lähtevän liikkeelle myös tänä vuonna. 

– Jos on kiinnostunut sisustamisesta, rakentamisesta tai ylipäänsä katsomaan, millaista asumista tänä päivänä on tarjolla, niin tämä on erittäin hyvä tilaisuus siihen, Asuntomessujen kehitysjohtaja Anne Pallaste toteaa MTV Uutisten haastattelussa.

Messualueella on tänä vuonna luvassa poikkeusjärjestelyitä, jotta vieraat voivat nauttia vapaasti tapahtumasta. 

– Liput myydään etukäteen tietylle kellonajalle ja päivälle. Aikaisemmin messuille on voinut tulla vapaasti ja meillä on paikoitellen ollut väkirikkaita päiviä, mutta tänä vuonna menemme turvallisuus edellä, Pallaste painottaa. 

Hyvinvointi näkyy sisustamisessa 

Asuntomessuille suuntaavat pääsevät ihastelemaan yli 40 eri kohteesta. Kehitysjohtaja Anne Pallaste kertookin, että monelle vieraalle messut ovat oiva tapa kerätä ideoita omaa unelmakotia varten. 

Kuluttajien valveutuneisuus ja ympäristötietous näkyvät rakentamisessa. 

– On todella tärkeää, että kannamme kaikki kortemme kekoon siinä, että tehdään fiksumpia valintoja ympäristön kannalta, Pallaste sanoo. 

Sisustussuunnittelija Malla Tapio on huomannut, että suosituksi trendiksi sisustamisessa on noussut ympäristön ohella myös hyvinvointi. 

– Ihmiset haluavat luontoa sisälle ja hyvinvointi on meille tärkeä asia tällaisena aikana, Tapio kuvailee. 

Kodeissa on huomioitu Tapion mukaan myös arkea helpottava teknologia valaistuksen ja musiikin suhteen. Vasrsinkin siivouspäiviä helpottamaan keksitty robotti-imuri on Tapion mukaan oiva esimerkki.  

Suomalaisiin vetoaakin nyt skandinaavisen ja japanilaisen designin yhdistäminen. Japanilaisen pehmeät muodot ja suomalaiset luonnonmateriaaleista kuten pellavatyynyt luovat rauhallisen ilmapiirin makuuhuoneeseen. 

Japanin viehättävyys piileekin sisustussuunnittelijan mukaan vaatimattomuudessa. 

– Japanilaiset ovat osanneet tehdä yksinkertaisesta kaunista. Kun olemme eläneet yltäkylläisyyden aikaa, niin nyt uusina arvoina ovat pienuus ja kauneus, Tapio pohtii. 

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja