Mainos

Asuntokauppa on piristynyt – käänne käsillä?

Asuntokauppaa hidastanut varovaisuus näyttää hellittäneen alkuvuonna. Kiinteistönvälitysalan Keskusliiton arvion mukaan vanhojen asuntojen kauppoja tehtiin tammi-kesäkuussa 3,5 prosenttia enemmän kuin vuosi sitten. Näyttää siltä, että pitkään asunnonostoa harkinneet ovat ainakin kasvukeskuksissa lähteneet liikkeelle.

– Tässä on merkkejä siitä, että käytettyjen asuntojen kohdalla on purkautunut parin vuoden aikana patoutunutta asunnonvaihtotarvetta, arvioi KVKL:n toimitusjohtaja Jukka Malila.

Koko alkuvuonna, tammi-kesäkuussa KVKL:n hintaseurantapalveluun osallistuneiden yritysten kauppamäärät kasvoivat arviolta 3,5 prosenttia. 

– Kauppojen syntymistä on edesauttanut myös se, että ostajien ja myyjien hintanäkemykset ovat viime aikoina lähentyneet toisiaan, toteaa Jukka Malila.

Alkuvuoden kasvuluvut ovat lupaavia, mutta käänne on vielä hauras. Koko vuotta ei voi ennustaa muutaman vahvan kuukauden perustella.

– Kaikella sillä mitä tapahtuu työllisyydessä, tulevaisuuden uskossa ja Suomen näkymissä on merkitystä siihen, miten ihmiset ratkaisevat asumistaan. 

Jos Kreikka velloo otsikoissa kuukausitolkulla, se heijastuu myös meillä tunnelmaan. Nyt punnitaan myös asuntomarkkinoilla hallituksen ote kotimaisiin ja koko Eurooppaa piinaaviin haasteisiin.

– Kun esimerkiksi nämä Kreikka-asiat saadaan Suomen näkökulmasta kuntoon ja yleisesti kuntoon, niin se on hyvä näytön paikka tässä. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.