Asuntoa myymässä? Vauhdita kauppoja asiantuntijan vinkeillä!

Hyvä valmistautuminen asuntonäyttöön vauhdittaa kauppojen syntymistä. Ennen asuntonäyttöä on syytä tarttua ainakin moppiin ja rättiin. 

Asuntoaan myyvän kannattaa tänä päivänä valmistautua näyttöön erityisen huolella. 

– Tarjontaa on, ja ostajat ovat todella tarkkoja sen suhteen, millaisesta asunnosta he tekevät tarjouksen. Vaikka ostopäätöstä tehdään kuinka järjellä, myös tunnepuolella on päätöksessä valtava merkitys, kertoo kiinteistönvälittäjä Mira Kasslin

– Puhdas koti on kaiken a ja o, ja sillä saa isoimman tehon. Tarkista, että esimerkiksi ovien karmit ja kahvojen ympäristöt ovat puhtaat. Myös seinissä olevat jäljet kannattaa putsata, mikäli maali on nihkeällä pyyhittävää. Huolehdi myös, että hanat ja muut kromipinnat on pyyhitty kiiltäviksi.  

Puhtaus vaikuttaa Kasslinin mukaan ostajaehdokkaan tunteisiin.

– Vaikkei asiakas tietoisesti mieti, että onpa täällä puhdasta, hän prosessoi alitajuisesti asunnon siisteyttä. Siisteydestä tulee mielikuva, että asuntoa on pidetty hyvin. Sellainen asunto on turvallisempaa ostaa.

Valoa ja tilantuntua

Ikkunat on syytä pestä ennen näyttöä varsinkin, jos viimeisimmästä pesusta on vierähtänyt jo aikaa. Huolehdi myös, että kaikissa valaisimissa on toimivat lamput. Valon määrällä on suuri vaikutus siihen, miten todennäköisesti ostajaehdokas asunnosta kiinnostuu.

– Myös tuoksu on yksi äärimmäisen tärkeä tekijä. Se vaikuttaa tunteisiin, vaikka asiakas ei sitä varsinaisesti tiedostaisikaan, Mira Kasslin sanoo.

Puhtauden lisäksi myös tavaroiden määrään kannattaa kiinnittää huomiota. Ylimääräinen tilpehööri ja henkilökohtaiset valokuvat kannattaa Kasslinin mukaan raivata pois. Selkeitä pintoja olisi hyvä olla reilusti.

– Ostajaehdokas alkaa miettiä asuntoa omaksi kodikseen heti sisään astuessaan. Jos asunto on täynnä perhepotretteja, ei hän kiinny asuntoon samalla tavalla kuin jos ylimääräistä tavaraa ei olisi näkyvillä.

Kaappeihin asti siivousta ei sentään ole pakko ulottaa, ellei kyse sitten ole isosta vaatekaapista, johon ostajaehdokkaat taatusti tulevat kurkistamaan. Mikäli suuri vaatekaappi on täynnä epäjärjestyksessä olevaa tavaraa, ei sen koko välity kunnolla.

Jos vaatekaappi on kuitenkin ainoa säilytyspaikka muualta asunnosta raivattavalle rojulle, kehottaa Kasslin laittamaan tavarat huoletta kaapintäytteeksi. 

Lue myös:

    Uusimmat