Asunnon ääneneristys

Asun luhtitalossa alakerrassa. Yläkerrassa asuu "jalkavammainen" eli hänen tulee käyttää kenkiä sisälläkin ja heillä on lauta-/parkettilattia. Askeleet kuuluvat todella hyvin alakertaan. Miten saisin eristettyä asuntoni. Olen asunut siellä vasta vuoden. Kerro tarkasti, minkänimistä eristystä voisin laittaa. Voisin laittaa myös uuden katon itselleni, mutta minkälaisen?

Kyllä ääneneristys olisi tehtävä yläpuoliseen asuntoon, niin etteivät äänet kuuluisi teidän puolellenne. Jos ryhdyt eristämään omaa asuntoasi, joudut tekemään sen kauttaaltaan koko asuntosi sekä katto- että seinä- ja lattiapinnoille. Periaatteena on se,että teet huoneen huoneen sisälle niin, ettei sisempi huone ole kosketuksissa ulommaiseen huoneeseen mistään kohti.

Seinissä ja katossa voisit käyttää Gyprocin akustorankaa ja vaikkapa kaksinkertaista levytystä. Lattiassa n. 30 mm:n paksuista kovaa villaa, esim. Paroc, ja uiva lattia sen päälle esim. Gyprocista tai ympäripontatusta lastulevystä. Toimenpide on erittäin suuri ja kallis toteuttaa, enkä suosittele sitä ilman erityisen painavaa syytä. Neuvottele asiasta ensin kiinteistön edustajan kanssa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja