Mainos

Asumiskustannusten nousu ajaa amerikkalaisen keskiluokan asuntovaunuihin

Yhdysvalloissa arviolta 20 miljoonaa ihmistä asuu asuntovaunualueilla.

Asuntovaunualueet on mielletty ennen vähävaraisten rähjäiseksi asumisvaihtoehdoksi, mutta nyt myös keskiluokka hakeutuu parakkimallisiin siirrettäviin koteihin kalliiden asumiskustannusten välttämiseksi.

Chicagon lähellä sijaitsevassa asuntovaunualueella on yli kaksisataa siirrettävää parakkitalon näköistä kotia.

– Keskiluokan muuttaminen tänne on selvästi nouseva trendi, sanoo asuntoalueen johtaja Kenneth Reese MTV Uutisille.

Reese johtaa asuntovaunualuetta, jossa on tällä hetkellä vähän yli 200 mobiilikotia. Vieressä sijaitsevassa 90 neliömetrin kodissa asuu John ja Crystal Hooker.

– Asenteeni oli ennen, että asuntovaunualueella asuu halvalla huumekauppiaat tai niiden käyttäjät. Nyt kun olemme asuneet täällä neljä vuotta, ymmärrän, ettei se ole enää niin, John Hooker kertoo.

Hookerin perheellä on kodissa neljä lasta ja muutama lemmikki. Yli puolet asuntovaunualueella asujista on työssäkäyviä, kuten Hookeritkin.

– Maksamme vuokraa vain 400 euroa kuukaudessa, joten säästämme hyvin rahaa tulevaan maalla sijaitsevaan omakotitaloomme, John kertoo.

– Kaikissa näissä kodeissa on koukku ja akseli siirtoa varten mutta harvempi haluaa siirtää taloa mihinkään, jos naapurit miellyttävät. 

Asuntovaunualueissa onkin suuria eroja. Erityisesti eteläisissä osavaltioissa asuntovaunualueella asuminen on ollut pahamainen asumistapa. Keskiluokan muuttaminen on rauhoitanut monia alueita muun muassa Yhdysvaltain pohjoisosissa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.