Mainos

Askartele persoonalliset kesähäät

Kauniilla kattauksilla ja kattauskoristeilla, käsintehdyillä kutsuilla sekä erilaisilla pienillä askarteluilla saadaan häistä näyttävät ja persoonalliset. Hääaskartelut on syytä aloittaa hyvissä ajoin, koska mitä suuremmista häistä on kysymys, sitä enemmän on askarreltavaa ja lisähommia tulee aina eteen.

Jokainen haluaa omista häistään kauniit ja ikimuistoiset. Päivän, jolloin voi olla hetken kaiken keskipisteenä. Hetken, jolloin sukulaiset ja ystävät kokoontuvat saman katon alle nauttimaan ihanasta onnenjuhlasta. Heinäkuussa 2006 avioituvat Maarit Ripatti ja Juha Korhonen haluavat myös omista häistään ikimuistoiset ja onnentäytteiset. Heidän häihinsä on koristeet askarreltu lähes poikkeuksetta käsin, vain muutama asia on vuokrattu tai ostettu valmiina.

Kaikki alkaa kutsuista

Jotta häät voidaan järjestää, tulee vieraille lähettää kutsukortit. Kortin teksti voi olla juuri sen näköinen kuin morsiuspari itse on, joko virallinen tai hieman epävirallisempi. Lahtelaisen pariskunnan hääkutsuihin valittiin epävirallisempi tyyli niin tekstiin kuin ulkoasuunkin.

Maaritin ja Juhan hääjuhlien teemana ovat Kim Casalin luomat herttaiset, rakkautta on -hahmot. Nämä rakastuneet alastomat tyttö ja poika ovat vahvasti mukana heidän hääkoristeluissaan.

Kutsukorttien värit valittiin suoraan morsiamen tulevasta hääkimpusta: vahvaa tummanpunaista, kermansävyä ja vaaleaa oranssia. Itse korttipaperi oli kermanvaaleaa kohokuvioitua paperia, ja siihen liimattiin punaisesta kartongista leikattu sydän figuuri. Sydämen keskelle liimattiin rakastunut pariskunta ja lopuksi vielä leimattiin kutsu-sana kortin yläosaan.

Askartelukaupoista kuten Tiimarista ja Sinooperista löytyy hyvin erisävyisiä ja paksuisia papereita. Teimme kortteja neljän hengen porukalla, jotta urakka olisi onnistunut mahdollisimman ripeästä ja vaivattomasti.

Namit kauniisti esille

Monissa häissä on tullut tavaksi laittaa jokaiselle vieraalle oma pieni nyytti tai pussi lautasen viereen. Pussien sisällä voi olla esimerkiksi makeinen tai pieni elämänviisaus. Erilaisia kassi- ja nyytti-ideoita voi löytää esimerkiksi hääaiheisilta nettisivuilta.

Maaritin ja Juhan häihin teimme pieniä oransseja ostoskasseja. Jokaiseen kassiin sisälle laitoimme harsoon käärityn namin sekä pienen viisauden rakkaudesta. Kassien kylkiin tulivat teemaan kuuluvat hahmot ja toiselle puolelle leimasimme morsiusparin nimikirjaimet.

Vaikka aluksi ajattelimme, että kassit olisi varsin työläs toteuttaa, niin loppujen lopuksi ne oli nopea tehdä. Tekoa vauhditti valtavasti Sinooperin kassileikkuri. Kassit sai leikata leikkurilla valmiiksi Sinooperin liikkeessä. Oikeanmallisia kasseja oli helppo liimailla kiinni ja sitten leimailla liukuhihnatyönä nimet kasseihin.

Menukortit koristavat pöytää

Häissä tarjotaan monenlaisia herkkuja ja juotavia. On salaatteja, lämmintä ruokaa ja kahvipöydän herkkuja. Vieraille on hyvä laittaa pöytiin ruokalistat, joista he voivat jo ennen ruokailua ihastella tarjottavia ruokia.

Lahtelaisen pariskunnan häihin teimme kolmionmallisen menukortin. Askartelimme kaksi korttia jokaiseen pöytään, molempiin päihin pöytää yhden. Kortit taiteltiin kolmeen osaan ja sidottiin oransseilla silkkinauhoilla kiinni. Tekstit tulostimme oranssinvärisille kartongeille ja liimasimme valmiisiin kolmioihin kiinni. Kivana pienenä yksityiskohtana löysimme Tiimarista kultaiset Menu-tarrat. Ruokalista tuli kahdelle kolmion sivuista ja rakkausruno kolmannelle.

Kolmionmallisten korttien hyvä puoli on se, että ne pysyvät tukevasti pystyssä, ovat näyttäviä ja niistä näkee tekstit moneen eri suuntaan. Kuten aina askartelussa, myös menukortteja voi kuitenkin tehdä monella eri tavalla. Vain luovuus asettaa rajat ideoille.

Luvassa tanssia ja leikkejä

Useimmissa häissä on erilaista ohjelmaa, kuten perinteinen häävalssi, leikkejä, puheita ja muita ohjelmanumeroita. Jotta vieraiden on helppo seurata mitä milloinkin on vuorossa, on hyvä jakaa vieraille jonkinlaiset ohjelmalehtiset.

Maaritin ja Juhan häihin teimme pehmeän kermanvärisestä kartongista jokaiselle vieraalle oman ohjelman. Sidoimme ohjelmat kiinni oranssilla paperinauhalla ja teimme tarkoituksella kookkaammat rusetit, jotta ne olisivat näyttävämmät. Sekä sisä- että ulkopuolelle ohjelmaa leimasimme koristeeksi ruskealla leimasinvärillä romanttiset koristeet. Halusimme että niin ohjelma, menu kuin myös pienet ostoskassit karkkeineen sopisivat väreiltään kattaukseen ja mahdollisimman hyvin toisiinsa.

Morsiusparin pöytä koreaksi

Koska morsiuspari on koko juhlapäivän keskipisteenä, tulee myös heidän pöytä olla kauniisti ja näyttävästi koristeltu. Erikokoiset morsiusparin taakse sijoitettavat kaaret ovat myös erittäin suosittuja. Tyypillisesti kaarta kiertää murattiköynnös sekä erilaiset pienet koristeet.

Maaritin ja Juhan pöytää varten piirsin käsin häiden teeman mukaisen tyttö poika parin. Piirroksen liimasin Sinellistä ostamaani valtavaan käsintehtyyn paperisydämeen. Morsiuspari oli oikein tyytyväinen lopputulokseen.

Hääaskarteluja tehdessä on hyvä varata reilusti aikaa ja ostaa materiaaleja aina pikkaisen enemmän kuin mitä uskoo tarvitsevansa. Näin välttyy mahdolliselta stressiltä ja saa koristeet tehtyä varmasti ajoissa.

Teksti ja kuvat: Johanna Tamminen

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja