Mainos

Askartele onnittelu- ja kiitoskortteja

Kesä on erilaisten iloisten juhlien aikaa. Onnittelu- ja kiitoskorteista saa persoonallisen näköisiä askartelemalla ne itse. Jokainen käsin tehty kortti on juuri saajaa varten tehty ja sydämestä annettu. Askartelu on lisäksi rentouttavaa ja hauskaa puuhaa!

Korttien askartelua varten ei ole välttämätöntä ostaa uusia papereita tai muita tarvikkeita, sillä myös vanhoista pahveista, pakkauspapereista ja nauhanpätkistä saa luotua toinen toistaan näyttävämpiä kortteja. Toki varastoon on hyvä ostaa muutamia kauniita leimoja ja erivärisiä mustetyynyjä, joilla saa luotua kortteihin upeita yksityiskohtia. Askarteluhetkiä varten kannattaa kaappeihin kerätä myös erilaisia papereita, nauhoja, nappeja ynnä muita tarvikkeita.

Leimoilla syntyy kaunista


Kortin luomisen voi aloittaa vaikkapa sopivien leimojen etsimisellä. Tämän jälkeen voi valita mitä värejä ja papereita halutaan käyttää. Kaikkien kortin elementtien ei ole pakko olla samassa tasossa, vaan niitä voi asetella myös hauskasti päällekkäin ja mitä erilaisimpiin muodostelmiin. Leimojen kanssa on mukava käyttää tusseja, vesivärejä tai puuvärejä, sillä epätasaisella värityspinnalla saa kuviin enemmän eloa. Kortteja voi elävöittää myös erivärisillä kimalteilla.


Korttien tekeminen on hauskaa puuhaa ja siihen tarvitaan ennen kaikkea iloista mieltä, mielikuvitusta sekä leikkimielisyyttä. Myös sommittelutaidosta on hyötyä, jos kortin haluaa esimerkiksi rakentaa pienistä osasista. Leimasinaskartelussa voi leikkiä erilaisilla materiaaleilla ja lopputuloksista saattaa tulla huikaisevia.

Veikeitä yksityiskohtia


Askartelussa voi käyttää apuna myös tarroja, silkkinauhoja, nappeja tai mitä ikinä mieleen juolahtaakaan. Nauhoista saa sidottua kauniita rusetteja korttien yläreunoja koristamaan ja nauhoja varten voi korttiin rei’ittää leikkureille erimuotoisia reikiä.


Kaupoista löytyy myös jos jonkinnäköisiä ääriviivatarroja. On perhosia, sudenkorentoja, sydämiä, kirjaimia ja niin edelleen. Ääriviivatarroja voi käyttää perinteisellä tavalla eli liimata suoraan korttipaperia koristamaan tai sitten hieman vaativammin. Kauniin yksityiskohdan saa esimerkiksi liimaamalla perhoskuvion siipien taakse silkkipaperia. Tämän jälkeen leikataan ääriviivoja myöten ylimääräinen silkkipaperi perhosesta irti ja kiinnitetään kuvio korttiin perhosen keskikohdasta, jolloin siivet jäävät kauniisti irti paperista.


Korttiaskartelussa voi hyödyntää myös erilaisia leimasinaskarteluun tarkoitettuja kohovärejä ja pulvereita. Esimerkiksi nalle-onnittelukortissa nallen turkki on tehty ruskealla kohovärillä. Näin nallesta tuli huomattavasti elävämmän näköinen. Kohovärien kanssa pitää vain olla kärsivällinen, sillä ne kestävät kuivua useamman tunnin.

Teksti: Johanna Tamminen/ Mediafocus
Kuvat: Johanna Tamminen

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.