Asikkalassa kuolleen taksikuskin muistoksi pidettiin hiljainen hetki – MTV taksitolpalla: "Kaikenlaista itsekin tullut nähtyä"

3:28
Katso myös: 20-vuotias uhri oli ottanut 24-vuotiaan miehen taksinsa kyytiin Lahdessa – tämä Asikkalan taksisurmasta nyt tiedetään

Osa Suomen taksiliikenteestä pysähtyi tänään minuutiksi Päijät-Hämeen Asikkalassa elokuussa surmatun kuljettajan muistoksi.

Suomen taksiliitto järjesti minuutin mittaisen hiljaisen hetken kello 12.

Taksiliittoon kuuluvat kuljettajat nousivat autonsa viereen seisomaan ja hiljentyivät hetkeksi Helsingin Pasilassa.

Asikkalan taksisurmasta epäillyllä 24-vuotiaalla miehellä ei ole aiempaa rikostaustaa, mutta mies on ollut taloudellisissa vaikeuksissa. Nyt miestä epäillään murhasta. 

MTV Uutiset Liven haastattelema taksikuski Ville Kaituri piti hiljaista hetkeä autonsa vieressä taksitolpalla. Asikkalan tapahtumat herättävät ajatuksia.

– Onhan se tosi karua. Kyllä tässä hommassa on mahdollisuus kaikkeen, varsinkin jos yöaikaan ajaa. Kaikenlaista itsekin tullut nähtyä, Kaituri avaa.

Myös pitkään taksia ajanut Heimo Sertti kunnioitti hiljaisella hetkellä surmattua 20-vuotiasta naiskuskia.

– Onhan se tietysti aika pelottava tapahtuma, kun tämä henkilö kuoli työvuorossa, ja tällaisella tavalla. Eihän sitä ole tapahtunut vuosikymmeniin, Sertti kertoo.

Sertin mukaan taksikuskeilla on nykyisin turvallisemmat olot.

– Onhan se muuttunut turvallisemmaksi senkin takia kun autoissa ei ole käteistä rahaa. Kukaan ei juuri maksa käteisellä, ei täällä sellaista häiriötä enää ole, Sertti avaa.

Toki ajankohdalla on myös merkitystä.

– Vanhana miehenä ajan vaan päivävuoroa. Yövuoroa en ole ajanut vuosiin, Sertti tähdentää.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja