Asiantuntijoilta tyly reaktio Putinin uhkavaatimukseen: "Ainoa oikea ratkaisu on lähettää USA:n laivasto saattamaan viljalaivoja"

Sota Ukrainassa on kestänyt kolme kuukautta – näin se on vaikuttanut ihmisiin, talouteen ja maailmaan 7:21
Katso myös: Sota Ukrainassa on kestänyt kolme kuukautta – näin se on vaikuttanut ihmisiin, talouteen ja maailmaan

Venäjän presidentin Vladimir Putinin vaatimukset pakotteiden purkamisesta Ukrainan viljakuljetusten jatkumiseksi ovat saaneet kovia reaktioita asiantuntijoilta. Esimerkiksi Pekka Toverin mukaan terroristin kanssa ei kannata edes neuvotella.

Länsimaisten asiantuntijoiden mukaan länsimaiden ei missään nimessä tule taipua Vladimir Putinin vaatimukseen pakotteiden purkamisesta.

Putin on asettanut pakotteiden peruuttamisen ehdoksi sille, että viljakuljetukset Ukrainan satamista voivat jatkua.

– Näen, että monet ovat vihaisia korkeasta kaasun hinnasta ja korkeista elintarvikkeiden hinnoista. Syyttäkää niistä ihmisiä, jotka eivät halunneet pysäyttää Putinia, kun hän hyökkäsi Ukrainaan vuonna 2014, London School of Economicsin disinformaatioon erikoistunut professori, Pulizer-palkittu tietokirjailija Anne Applebaum kommentoi Twitterissä.

– Miettikää, kuinka korkeat kustannukset ovat kahdeksan vuoden kuluttua, jos emme pysäytä häntä nyt.

"Ei kannata neuvotella terroristien kanssa"

Kenraalimajuri evp Pekka Toveri puolestaan sanoo suoraan, etteivät neuvottelut Putinin kanssa kannata.

Venäjän presidentin kanssa ovat tällä viikolla keskustelleet Italian, Itävallan, Ranskan ja Saksan valtiojohtajat.

– Ei kannata neuvotella terroristien kanssa. Ainoa oikea ratkaisu on lähettää USA:n 6. laivasto vahvennettuna liittolaisten yksiköillä saattamaan viljalaivat ja samalla pidättämään ne venäläiset laivat, jotka kuljettavat varastettua ukrainalaisia viljaa, Toveri kommentoi Twitterissä.

Espanjalainen sanomalehti El País kertoi eilen, että EU suunnittelee sotilasoperaatiota Mustanmeren satamiin viljakuljetusten saamiseksi liikkeelle.

Lue myös:

    Uusimmat