Asiantuntijoilta huima arvio Bottaksesta: "Tämä on suuri tilaisuus hänelle"

Valtteri Bottas pystyy taistelemaan formula ykkösten maailmanmestaruudesta tällä kaudella, uskovat lajin asiantuntijat Martin Brundle ja Damon Hill.

Bottas ajoi mestarillisen kilpailun Itävallassa sunnuntaina. Suomalaiskuljettaja starttasi loisteliaasti liikkeelle paalupaikalta, ja lopussa hän kesti Ferrarin Sebastian Vettelin hyökkäykset. Bottas otti uransa toisen voiton vajaan sekunnin erolla Vetteliin.

MM-pistetaistossa Bottas on kolmantena 35 pisteen päässä Vettelistä. Parivaljakon välissä on Lewis Hamilton, jota Bottas on jäljessä 15 pistettä.

Sky Sportsin asiantuntijana toimiva Brundle arvioi, että Bottaksella on kaikki edellytykset ajaa mestaruudesta jo ensimmäisellä Mercedes-kaudellaan.

- Hän on maailmanluokan kuljettaja ja mestariehdokas. Hänellä on itseluottamusta, ja talli uskoo häneen. Numeroiden valossa hän on ehdottomasti taistossa mukana ja uskoakseni hän on myös psyykkisesti mukana siinä, Brundle kertoi.

- Hän näytti jälleen kerran, että hän pystyy käsittelemään paineita, joita tuli paalupaikasta ja Vetteliltä, Brundle jatkoi.

Vuonna 1996 F1-mestaruuden voittanut Damon Hill oli samoilla linjoilla Brundlen kanssa.

- Valtteri ei luovuta ilman taistelua. Hän on todella tinkimätön. Hän tietää, että tämä on suuri tilaisuus hänelle, eikä hän päästä sitä helposti käsistään, Hill arvioi.

Lue myös:

    Uusimmat