Asiantuntijat: Nämä vaatteet eivät kuulu työpaikalle

Arjen rytäkässä mukavien kotivaatteiden ja työvaatteiden raja saattaa hämärtyä. Tyyliasiantuntijat listasivat asut, joita ei sopi pukea ylle työpaikalle.

Tyylikonsultti Leena Sarvi ja stylisti Minttu Vesala muistuttavat, että kaikki arkeen sopivat vaatteet eivät sovi työpaikalle.

– Esimerkiksi verkkarit on kotiasu, Sarvi toteaa.

Tyyliasiantuntijoista kumpikaan ei toivoisi näkevänsä työpaikoilla myöskään turhan paljastavia asuja. Hyvän maun rajoista on erityisen tärkeää pitää kiinni, mitä työvaatetukseen tulee.

– Liian paljastava vaatetus ei kuulu hyvän maun puitteissa työpaikalle. Ainoastaan, jos työskentelee aikuisviihdetyöntekijänä, niin se sopii, mutta muuten ei, Sarvi toteaa tiukkana.

Vesala muistuttaa siitä, että omalla pukeutumisellaan voi viestiä monia asioita – niin kotona kuin työpaikallakin. Itsensä arvostus näkyy myös siinä, että kiinnittää huomiota vaatetukseen.

– Olen sitä mieltä, että kaikkialla ihmiset voisivat vähän enemmän miettiä sitä, että arvostavat itseään ja pukeutuisivat sen mukaisesti. Uskon vahvasti siihen, että ihmisen ulkomuoto viestii siitä omasta hyvästä tai huonosta olosta, Vesala huomauttaa.

Huomion kiinnittäminen omaan olemukseen kertoo myös kollegoiden arvostamisesta.

– Ei ole kovin kohteliasta muita työntekijöitä kohtaan olla töissä täysin huolittelemattomana, Vesala toteaa.

Aamut ovat usein päivän kiireisintä aikaa ja aikaa vaatteiden valinnalle on usein vaikea venyttää etenkin tavallisina arkiaamuina jonkin erityisen asukokonaisuuden valitsemiseksi tavallista työpäivää varten. Valmistautumalla oikein työpaikalle voi jatkossa saapua joka aamu kuin suoraan ammattistylistin penkistä.

– Vaatteet kannattaa laittaa illalla valmiiksi aamua varten, niin säästyy aamuhässäkältä, Sarvi vinkkaa.

Kuvat: Zach Stovall

AVA

Lue myös:

    Uusimmat