Asiantuntijalta valitettava ennustus Ott Tänakista – suomalaisittain luvassa on todellista nannaa: "Kyllä hän lyö"

2:40
Video: Jari Ketomaa ennakoi, mitä MM-rallikaudella 2023 nähdään.

C Moren asiantuntija Jari Ketomaa sai vastattavakseen viisi nopeaa väitettä alkavaa MM-rallikautta koskien.

MAINOS

MM-ralli yksinoikeudella
C Moressa!

Ruotsin MM-ralli 9.–12.2.

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Rallin MM-sesonki käynnistyy ensi viikolla legendaarisella Monte Carlon osakilpailulla.

Väite: Kalle Rovanperä voittaa toisen perättäisen MM-tittelin.

Ketomaa: Voittaa. Toyota on todella vahva auto ja Kalle on vielä vahvempi viime vuoden jälkeen. Hän tulee olemaan vaikea voitettava ja tulee sillä perusteella voittamaan mestaruuden.

Väite: Ott Tänak menettää malttinsa M-Sportin autoon.

(Virolaiskuski antoi viime vuonna pettymyksensä Hyundain autoon kuulua ulos ja palasi takavuosina edustamaansa M-Sport Fordin talliin.)

Ketomaa: Menettää. Veikkaan, että valitettavasti tulee olemaan vaikeaa selvitä. Se on yksityistiimi eikä täysi tehdastiimi, eikä kaikki tule menemään kuin elokuvissa. Jos hän jaksaisi vain pitää pakan kasassa, hänellä olisi mahdollisuus voittaa kilpailuja, mutta pelkään, että yhteistyö ei tule olemaan kovin ruusuinen.

0:22
Muistatko tämän? Ott Tänakin ura Hyundailla alkoi hurjalla ulosajolla Monte Carlossa. (Kuvaaja: Jari Kostilainen)

Väite: Esapekka Lappi lyö Thierry Neuvillen Hyundain sisäisessä taistossa.

(Lapilla on edessään ensimmäinen Hyundai-kausi, kun taas belgialainen Neuville on ajanut Hyundain luottokuskina jo pitkään.)

Ketomaa: Kyllä hän lyö. Uskon vahvasti Esapekka Lappiin ja suomalaisuuteen siinä. MM-sarjan kalenteri on niin vahva Esapekalle suhteessa Thierryyn. Hän tulee olemaan erittäin hyvä.

Väite: Jari-Matti Latvala ajaa Suomen MM-rallissa Toyotan Rally1-autolla.

(Sébastien Ogier ei todennäköisesti Suomessa kilpaile, ja Toyotan nykyinen tallipäällikkö Latvala, 37, on puhunut unelmastaan ajaa vielä Suomen MM-rallissa ennen kuin hän täyttää 40 vuotta.)

Ketomaa: Ei aja. En jaksa uskoa siihen. Toyotan kannalta siinä ei ole mitään järkeä. Hyvä menestyksekäs tiimi tarvitsee sen johtajan, ja se olisi kuljettajakatrasta kohtaan erikoinen juttu, että tiimin johtaja ajaisi tässä vaiheessa. Joku vuosi hän varmaan tulee ajamaan Toyotalla, mutta ei tänä vuonna.

Väite: Craig Breen saa potkut Hyundailta kesken kauden.

(Irlantilainen Breen oli viime kaudella Monte Carlon avausrallista saavuttamansa kolmossijan jälkeen surkea M-Sportilla.)

Ketomaa: Ei saa potkuja kesken kauden. Craig Breen tulee ajamaan kohtalaisen vuoden. Ei tule mitään huippusuorituksia, vaan tasainen kausi. Hän pääsee hyviltä lähtöpaikoilta yleensä viiden nippuun, ja se tulee riittämään siihen, mitä Hyundai Craig Breeniltä odottaa.

Katso ylälaidan videolta, miten Jari Ketomaa ennakoi Tulosruudussa MM-rallikautta. Mitä hän sanoo muun muassa Rovanperän paineista ja ketkä hän nimeää suomalaisen kovimmiksi haastajaksi?

Lue myös:

    MM-rallivideot

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja