Mainos

Asiantuntija verottomista osingoista: Eihän se suinkaan käy

Aalto-yliopiston vero-oikeuden professori Heikki Niskakangas laskisi yhteisöveroa ja korottaisi arvonlisäveroa.

Niskakangas sanoi MTV3:n Huomenta Suomessa, että yhteisöveron laskulla on tutkimustiedon mukaan selvästi myönteisiä vaikutuksia taloudelliseen kasvuun ja työllisyyteen. Suomessa yhteisöveroprosentti on tällä hetkellä 24, kun se esimerkiksi Ruotsissa on tasan 22. Myös Tanska on ilmoittanut laskevansa yhteisöveroprosentin 22:een.

– Meillä on kansainvälinen verokilpailu, joka kohdistuu ennen muuta yhteisöverotukseen. Nyt kun meidän kilpailijamaissa verokantoja on alennettu, meidän on pakko seurata mukana, Niskakangas sanoi.

Professorin mielestä Suomen yhteisövero ei voi olla korkeampi kuin Ruotsin. Niskakangas korottaisi samalla osinkoverotusta. Monet omistajat saavat hänen mukaansa osinkonsa tällä hetkellä kokonaan verovapaasti.

– Eihän se suinkaan käy, että omistajat saisivat täysin verovapaasti osinkonsa tilanteessa, missä sen yrityksen verotusta koko ajan lievennetään, hän sanoi.

Arvonlisäveron korotuksella alijäämän kimppuun

Valtion budjettialijäämä on tällä hetkellä noin seitsemän miljardia euroa. Niskakangas paikkaisi alijäämää nostamalla arvonlisäveroa ennemmin kuin koskisi palkkaverotukseen.

– Arvonlisäverolla on kuitenkin kohtuullisen vähän vahingollisia vaikutuksia.

Niskakankaan mukaan palkkatulovero on vahingollisempi kuin arvonlisävero. Se pienentää sekä työvoiman kysyntää että työvoiman tarjontaa.

– Jos palkkavero on ankara, työnantajan on entistä kalliimpaa palkata ihmisiä töihin. Eli se vahingoittaa työllisyyttä ja talouskasvua, hän huomautti.

(MTV3)

Katso professori Heikki Niskakankaan haastattelu: (Huomenta Suomi 13.3.2013)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.