Mainos

Asiantuntija: Vain sarjakuvissa lentokone laskeutuu hiekkarannalle

Spekulaatio mystisesti viikonloppuna kadonneen malesialaisen matkustajakoneen ympärillä jatkuu. Kiina on ilmoittanut laajentavansa etsintöjä maa-alueille. Suomalaisen ilmailu-asiantuntijan mukaan esimerkiksi kaappauksen mahdollisuutta ei voi sulkea pois.

Ilmailutoimittaja Jyri Raivio sanoo Huomenta Suomen haastattelussa, että tapauksen sekavuus ja erilaiset kummalliset johtolangat viittaavat jopa jonkinlaiseen laittomaan tekoon, esimerkiksi malesialaiskoneen kaappaukseen.

– Joku on saattanut käskeä lentäjiä kääntämään tutkavastelaitteen pois päältä ja kääntämään koneen jonnekin.

Alkuviikolla on esitetty teoria muun muassa siitä, että kone olisi tehnyt U-käännöksen ja lentänyt sen jälkeen vielä satoja kilometrejä. Raivio pitää tätäkin mahdollisena. Varsinkin siksi, että alkuperäiseltä alueelta konetta tai sen hylkyä on etsitty jo viisi päivää tuloksetta.

– Alue ei ole iso, tyhjä valtameri, jossa ei kulje ketään. Siellä on paljon kalastusaluksia ja kaikenlaista alusliikennettä.

Raivio vertaa tuttuun sarjakuvaan ajatusta siitä, että kone löytyisi jostain ehjänä ja kunnossa.

– Tintti-sarjakuvassa kaapattu kone laskeutui onnistuneesti hiekkarannalle, mutta ei tässä tapauksessa. Tuon kokoinen kone vaatii kunnon lentokenttää, eikä sellainen pysyisi salassa, Raivio sanoo.

Maailman medioissa on levinnyt kuvia siitä kuinka malesialaisen lentoyhtiön lentäjä päästi matkustajia ohjaamoon. Raivio muistuttaa, että ohjaamossa ei saisi olla ulkopuolisia ainakaan koneen noustessa tai laskeutuessa. Hän ei usko julkisuuteen tulleilla kuvilla olevan yhteyttä katoamiseen, mutta lentoyhtiön mainetta ne eivät paranna.

Kone katosi viime lauantaina sen lähdettyä yöllä paikallista aikaa Malesian Kuala Lumpurista kohti Pekingiä.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.