Mainos

Ryhmäpaine kasvaa – saadaanko pakolaiskriisi hallintaan? "Sitä tässä haetaankin"

Ulkopoliittisen instituutin johtaja Teija Tiilikainen uskoo, että pakolaiskriisiä koskevien lupausten toimeenpanoon saadaan vauhtia EU-maiden johtajien huippukokouksesta.  

EU-maiden huippukokoukset saavat vauhtia pakolaiskriisin hoitoon, uskoo Ulkopoliittisen instituutin johtaja Teija Tiilikainen.

– Kun samat, korkean tason henkilöt kokoontuvat jatkuvasti pohtimaan asioita, ryhmäpaine kasvaa. Ja sitä tässä varmasti vähän haetaankin. Kun vertaispaine kasvaa, saadaan jo tehtyjen päätösten toteuttamista vauhditettua.  

Hänen mukaansa se, että jo päätettyjen asioiden hoitoa täytyy vauhdittaa, kertoo siitä, että päätökset ovat olleet vaikeita monille maille.  

Komissio patistelee jäsenmaita

EU-maiden johtajat kokoontuvat tänään huippukokoukseen Brysseliin. Esillä kokouksessa ovat pakolaiskriisiä koskevien lupausten toimeenpano ja EU:n suhteet Turkkiin.

Komissio patistaa jäsenmaita panemaan vauhdikkaammin toimeen lupauksiaan, jotka koskevat muun muassa lisäapua siirtolaisten lähtömaille ja YK:n organisaatioille. Jäsenmaiden tulisi myös lähettää lisätyövoimaa Etelä-Eurooppaan saapuvien vastaanottoa ja rekisteröintiä varten.

Kokouksessa keskustellaan myös Turkin kanssa tehtävästä yhteistyöstä, jotta Eurooppaan pyrkivien määrää saataisiin rajoitettua. EU on luvannut Turkille miljardin euron edestä apua maassa olevien pakolaisten olosuhteiden kohentamiseen. 

Huippukokousta valmistelevan EU-lähteen mukaan kokouksessa saatetaan tehdä uusia päätöksiä Turkille tarjottavasta lisäavusta.  
Kokous alkaa iltapäivällä ja pyrkimyksenä on saada neuvottelut päätökseen illan aikana. Tarvittaessa kokous jatkuu huomisaamuna.  

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.