Asiantuntija Esa Teräväinen lähetyksessä: Moskovassa parempi ruokatarjonta kuin Helsingissä

Venäjänkaupan asiantuntija, entinen pankinjohtaja Esa Teräväinen vei Studio55.fi-lähetyksen katsojat tänään Moskovaan.

Valokuvausta intohimoisesti harrastava Esa Teräväinen on ikuistanut venäläistä elämänmenoa kamerallaan. Tänään tv-ohjelman katsojat pääsivät tutustumaan venäläiseen kulttuuriin ja kokemuksiin vaikuttavien valokuvien kautta.

Esa Teräväinen esitteli Studio55.fi-lähetyksessä muun muassa kuvia viimevuotisen savusumun keskellä juhlineesta hääparista.

– Oli kiva nähdä, että savusumu ei vaikuttanut juhlimisiin. Yhtä lailla oli ihmisiä kaduilla kuin muulloinkin, vaikka oli 40 astetta lämmintä ja valtava savusumu, totesi Esa Teräväinen ohjelmassa.

Teräväisen valokuvissa esiteltiin myös vanhoja autoja, venäläistä katukulttuuria, kylmän sodan museota sekä sianpäitä myyvää elintarviketoria.

Ruokatalous on kehittynyt Moskovassa

Neuvostoliittoon 1990-luvun alussa muuttanut Teräväinen totesi lähetyksessä, että ruokatalous on muuttunut Neuvostoliiton ajoista huomattavasti.

– Kun perheemme muutti Neuvostoliittoon, lapsemme olivat pieniä. Oli tärkeää saada tiettyjä tuotteita, ja niitä piti käydä Stockmannilta hakemassa. Toreilta sai toki täydennystä, muita perustavarat oli haettava Stockmannilta. Muita ulkomaalaisia kauppoja ei silloin ollut.

– Tänä päivänä siellä on suurempi ja laajempi tarjonta kuin Helsingissä.

Teräväisen tytär oli vasta vauva, kun perhe muutti Moskovaan. Kun lapsi perheen Suomeen palattua meni päiväkotiin, häneltä kysyttiin hänen lempiruokaansa.

– Tyttäreni, joka osasi venäjää ja suomea yhtä hyvin, vastasi pelmeni. Eihän kukaan tiennyt, mitä hän tarkoitti.

Pelmeni, joka muistuttaa hyvin paljon raviolia, on myös yksi isän lempiruoista.

Klikkaa kuvaa ja katso päivän ohjelmasta, mitä muita kuvia ja kertomuksia Esa Teräväinen jakoi katsojien kanssa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja