Mainos

Asiantuntija Afganistanin levottomuudesta: Talibanilla näytön paikka

Kahden suomalaisen avustustyöntekijän surmaaminen Afganistanissa on johtanut keskusteluun siitä, onko Afganistanissa toimiminen järjestöille liian turvatonta.

Tutkija Antti Paronen Maanpuolustuskorkeakoulun strategian laitokselta kommentoi tilannetta Afganistanissa MTV:n Kymmenen Uutisissa.

– Eittämättä on varsin turvatonta toimia Afganistanissa, oli sitten kyse millä tahansa alueella toimimisesta. Tämä johtuu siitä, että Isaf-operaatio on tulossa päätökseen tämän ja ensi vuoden vaihteessa. Talibanilla ja siihen liitoksissa olevilla järjestöillä on nyt momentumin aika hallussaan. Heidän pitää joko osoittaa olevansa varteenotettava voima tai sitten he tulevat ajetuksi alas Afganistanin turvallisuusvastuun siirtyessä sen omille viranomaisille, Paronen sanoo.

Levottomuus Afganistanissa on noussut viime aikoina esiin mediassa. Kaikki tapaukset eivät ole Parosen mukaan nousseet esiin.

– Tilanne on toki jatkunut tällaisena jo varsin pitkään. Yksittäisiä ampumistapauksia on varsinkin näin kevät- ja kesäkaudella ollut eri lähteiden mukaan yllättävänkin paljon. Talibanilla aika osoittaa toimintansa varteenotettavana sotilasjoukkona, Paronen toteaa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.