Asiakkaiden miljoonat katosivat, kun kryptovaluuttayhtiön perustaja kuoli – Vai kuoliko? Nyt ruumis halutaan kaivaa ylös tutkittavaksi

Mikä ihmeen Bitcoin? 10:00
Video: Mikä ihmeen Bitcoin?

Kanadalaisen QuadrigaCX -kryptovaluuttayhtiön asiakkaat vaativat yhtiön perustajan ruumiin kaivamista ylös haudasta.

Erikoisen vaatimuksen takana on asiakkaiden pyrkimys päästä käsiksi menettämiinsä 130 miljoonan euron arvoisiin Bitcoineihin. The Guardian kertoo Bitcoinien lukittuneen yhtiön perustajan Gerald Cottenin menehdyttyä ”epäilyttäviksi” luonnehdituissa olosuhteissa.

Cotten menehtyi joulukuussa 2018 häämatkallaan Intiassa vain 30 vuoden ikäisenä Crohnin taudin aiheuttamiin komplikaatioihin. Cotten oli ainoa henkilö, jolla oli pääsy palvelun edellyttämiin lupiin. Kuoleman jälkeen QuadrigaCX:n 80 000 asiakasta menetti pääsyn varoihinsa.

Asiakkaiden lakimiehet vaativat ruumiin nostamista ylös haudasta ja pikaista ruumiinavausta. Pelkona on, että ruumis hajoaa, ennen kuin sitä päästään tutkimaan.

Epävarmuus suunnattoman arvoisen omaisuuden katoamisesta verkon "mustaan aukkoon" on herättänyt spekulaatiota siitä, että Cotten saattaisi olla edelleen elossa. Lakimiehet haluavatkin varmistaa, että Cotten on todellakin kuollut.

Tarkastuksissa havaittiin, että Cotten oli tehnyt tappiollisia kauppoja asiakkaidensa varoilla. Lisäksi hän oli vaimonsa kanssa viettänyt ökyelämää niin ikään asiakkaiden rahoilla.

  

Lue myös:

    Uusimmat