Mainos

Asiakkaat pakenivat pizzerian takaovesta Espoon polttopulloiskussa

0:37

Espoon sunnuntainen pitseriapalo syttyi polttopullosta, poliisi vahvisti maanantaina.

Poliisi epäilee teosta kahta miestä, joista ainakin toinen olisi silminnäkijöiden mukaan heittänyt polttopullon pitserian ikkunaan. Miehet otettiin kiinni jo sunnuntaina, ja poliisi tutkii tapausta törkeänä tuhotyönä.

Pitseria Paradise Lintuvaarantiellä Espoon Leppävaarassa tuhoutui täysin, kun tuli lähti palamaan räjähdysmäisesti hieman ennen kello kahdeksaa illalla. Pitseriassa oli syttymishetkellä noin kahdeksan ihmistä henkilökunta mukaan lukien, kertoo pitserian omistajan asianajaja Matti Penttinen. Hänen mukaansa ihmiset pääsivät pakenemaan takaovesta. Poliisin tietojen mukaan kukaan ei loukkaantunut.

– Ravintola on palanut niin poroksi kun voi palaa, Penttinen kertoo.

Myös viereisen ravintolan eteisestä löytyi poliisin mukaan palanut polttopullo, mutta tulipalo ei lähtenyt leviämään. Vieressä sijaitsee ravintola Spice Garden, joka on Paradisen kanssa samassa omistuksessa.

Törkeästä tuhotyöstä voi saada vuosia vankeutta

Tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Teemu Värtinen ei vielä halunnut kertoa motiivista mitään. Toistaiseksi ei siis ole varmuutta siitä, liittyykö tekoon esimerkiksi rasistinen motiivi.

– Kaikki vaihtoehdot ovat avoinna tässä vaiheessa tutkintaa, mutta mikään ei näyttäisi viittaavan rasistiseen puoleen, Värtinen sanoo.

Ravintolan omistaja on ulkomaalaistaustainen.

Värtisen mukaan epäillyt ovat aikuisia, ja ainakin toinen on keski-ikäinen. Värtinen aikoo todennäköisesti esittää miehiä vangittaviksi.

– Todennäköisesti kyllä, jos on syytä siihen.

Törkeästä tuhotyöstä voi saada kahdesta kymmeneen vuotta vankeutta.

Helsingin Sanomien mukaan ravintolan omistaja on kertonut, että miehet olivat käyneet ravintolassa aiemmin ja toinen heistä oli esittänyt uhkauksia. Poliisi ei kommentoinut tietoa. Myöskään pitserian omistajan asianajaja, jolle omistaja ohjasi STT:n yhteydenoton, ei halunnut vahvistaa asiaa. 

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.