Mainos

Asbesti altistaa monia suomalaisia

Asbestin aiheuttamia ammattitauteja sairastaa Suomessa lähes 10 000 ihmistä. Asbestille altistuneita on puolestaan noin 200 000.

rakennustyömaa

Altistuneista suuri osa sairastaa lievää ammattitautia. Asbesti voi kuitenkin aiheuttaa myös vakavia sairauksia, kuten asbestoosia (keuhkokudoksen sidekudoslisä) ja syöpää. Asbestikuolemia todetaan vuosittain noin 100.
Hengitysliitto Helin kuntoutuspäällikkö Eija Sorvari kannustaa vakavia asbestisairauksia potevia hakemaan heille kuuluvia ammattitautikorvauksia ajoissa. Hengitysliitto ohjaa ja neuvoo korvausten hakemisessa järjestämällä yleisötilaisuuksia, antamalla puhelinneuvontaa ja julkaisemalla oppaita asbestisairauksista ja korvauksista.
-Lievät asbestisairaudet eivät vaikuta työkykyyn eivätkä aiheuta pysyvää haittaa. Jos kyseessä on asbestoosi tai syöpä, maksetaan tapaturmaturmavakuutuksesta niin haitta- kuin ansionmenetyskorvauskin ja tietenkin hoitokulut, sanoo Teollisuusvakuutuksen korvauspäällikkö Sirpa Kukkonen.
Hengitysliiton neuvontapuhelimen teemana oli tiistaina asbesti. Palvelu neuvontapuhelimessa 9800-4562 tiistaisin kello 15-18 on maksutonta.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.