Arvostetulta F1-asiantuntijalta tylyä tekstiä Valtteri Bottaksen tallista

Arvostettu F1-asiantuntija Martin Brundle kyseenalaistaa koko Sauber-tallin olemassaolon.

Vielä viime kaudella Alfa Romeon nimeä kantanut Sauber sijoittui F1:n valmistajien MM-sarjassa sijalle yhdeksän. Taakse jäi vain Haas.

Alfa Romeo–Sauber otti merkittävän takapakin vuoden takaiseen nähden. Alfa Romeo oli kaudella 2022 F1:n valmistajien sarjassa kuudes.

Sauber on nyt tietynlaisessa välitilassa. Sveitsiläisyhtiö solmi aiemmin kesällä sopimuksen saksalaisen autojätin Audin kanssa, joka alkaa operoimaan Sauberin F1-tallia vuodesta 2026 lähtien.

Puhuessaan Sky Sportsin kauden päätösohjelmassa, pitkän linjan F1-asiantuntija ja entinen formulakuski Martin Brundle nosti esiin Sauberin tilanteen.

– He ovat ajoittain väläytelleet vauhtiaan, mutta ei niinkään viime kaudella, Brundle aloitti.

– Varsinkin Valtteri Bottaksen kanssa heillä on sinänsä varsin kelvollinen rakenne kasassa. Olen silti aina miettinyt sitä, että minkä takia he ovat edes olemassa. Mihin he pyrkivät ja mikä heidän tavoitteensa oikein on? Muiden kohdalla kaikki tuo on kuitenkin ihan selvää, Brundle jatkoi.

– En lähtisi sinänsä aliarvioimaan heitä, mutta tuntuu siltä, että he pyörivät jatkuvasti samoilla nurkilla MM-sarjassa. Asioiden pitää muuttua, ja toki tämä muutos saattaa tapahtua siinä vaiheessa, kun Audi ottaa tallin haltuun kaudesta 2026 lähtien, Brundle summasi.

Valtteri Bottas jatkaa Sauberilla myös ensi kaudella. Hänen rinnallaan tallin toista autoa ajaa kiinalaiskuski Guanyu Zhou.

Lue myös:

    Uusimmat