Arvokas kartano romahti Espoossa - katso kuvat rajusta tulipalosta

Bensulsin kartanon yli satavuotias päärakennus Espoossa on tuhoutunut täysin tulipalossa. Sen sijaan pihapiirin muut rakennukset on saatu suojeltua tulelta. Jälkisammutus palopaikalla jatkuu puoleenpäivään asti.

Palossa ei loukkaantunut kukaan. Päivystävän palomestarin mukaan päärakennuksessa oli tulipalo myös pari päivää sitten, joten talon iäkäs asukas oli muualla asumassa.

Pelastuslaitos sai hälytyksen Kauklahdessa sijaitsevaan kartanoon aamuviiden aikaan. Hälytyksen teki ohiajanut bussinkuljettaja, joka oli huomannut liekit.

MTV3:n lukija Tomi Harakka sattui paikalle hieman aamuviiden jälkeen, jolloin katto oli vielä rakennuksen päällä.

– Aika nopeasti se meni maan tasalle. Kuulin, että edellisenä päivänä oli jo kohteessa ollut savun hajua ja pieni palo, Harakka kertoo.

Palokunnan saapuessa paikalle päärakennus oli ilmiliekeissä ja romahti kokonaan, joten rakennuksen tai irtaimiston pelastamiseksi ei voitu tehdä mitään.

Bensulsin kartanon hirsinen päärakennus on rakennettu vuonna 1903. Se on arvioitu rakennustaiteellisesti mielenkiintoiseksi. Pihapiirissä on myös muun muassa luhtiaitta ja kivinavetta.

(MTV3 - STT)

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja