Arsenal jyräsi murskaavasti FA Cupin voittoon

Arsenal oli säälimätön vastustaja Aston Villalle jalkapallon Englannin FA Cupin finaalissa. Lontoolaisseura uusi voittonsa viime vuodelta.

Lontoolaisseura Arsenal möyhensi Villan selvästi 4-0. Tunnelma Lontoon Wembelyllä oli alusta lähtien häikäisevä.

Samaa adjektiivia voi käyttää myös Arsenalin pelistä. Painostus alkoi heti aloituspotkusta ja esimerkiksi Mesut Özil ihastutti taituruudellaan. Shay Given varjeli maalia hyvillä torjunnoillaan, mutta myllytys tuotti lopulta tulosta 40. minuutilla.

Theo Walcott käynnisti pystysyötöllä maalitilanteen. Nacho Monrealin keskityksen jälkeen pallo palautui Walcottille ja hän pommitti 1-0-maalin.

Toinen jakso ehti kulua vain viisi minuuttia, kun Alexis Sanchez loi tyhjästä taidetta. Hän pysähtyi kahden Aston Villan pelaajan eteen, siirsi pallon sivulle ja pamautti pelivälineen paristakymmenestä metristä yläriman kautta maaliin. Reilun ymmenen minuutin kuluttua Arsenal-pakki Per Mertesacker nousi puskutilanteessa korkeimmalle ja hänen olkapäästään suuntaa muuttanut pallo muutti tilanteeksi 3-0.

Osuman jälkeen Aston Villan pelaaja kaadettiin kaksi kertaa Arsenalin rangaistusalueen tuntumassa, mutta pilli ei soinut, ja Villa-faneille jäi jossiteltavaa. Suolaa haavoihin ripotteli vaihdosta kentälle tullut Olivier Giroud, joka tuuppasi maalin edestä pallon sisään. Ottelu päättyi heti maalin jälkeisen aloituspotkun jälkeen.

Arsenal voitti FA Cupin myös viime vuonna. Joukkueella on nyt 12 titteliä, mikä on kaikista seuroista eniten. Manchester Unitedilla on 11 pyttyä, joten Arsenal nousi nyt yksin tittelimäärässä kärkipaikalle. Manageri Arsene Wengerille FA Cupin voitto oli jo kuudes.