Arrivabene linjaa: Ferrari taistelee yhä valmistajien mestaruudesta

Ferrarin asema formula ykkösten valmistajien MM-sarjassa on ennen kauden kahta viimeistä kilpailua tukala, mutta Ferrarin tallipäällikkö Maurizio Arrivabene viestittää taistelun tallien MM-tittelistä jatkuvan.

Pääkuvan videolla Ferrarin Sebastian Vettelin ja Kimi Räikkösen kommentteja edellisen kisan jälkeen.

Kärkitalli Mercedes on ennen kahta viimeistä kisaa 55 pistettä edellä Ferraria. Ferrarilta vaaditaan jäljellä olevista kisoista käytännössä voittoja ja huippusijoituksia kahden kuskin voimin, ja Mercedeksen tulisi epäonnistua.

Kuljettajien mestaruutensa viime GP:ssä Meksikossa varmistanut Lewis Hamilton on voittanut tänä vuonna Mercedeksellä yhdeksän kisaa, kun taas Sebastian Vettel (5) ja Kimi Räikkönen (1) ovat tuoneet Ferrarille kuusi voittoa.

– Ferrari ei ollut saavuttanut kuutta voittoa (kaudessa) sitten vuoden 2008, joten tämä on ollut hyvä tulos. Olisi erinomaista, jos pystyisimme vielä tuomaan valmistajien mestaruuden kotiin. Se ei ole helppoa, mutta me yritämme. Monet unohtavat, että valmistajien titteli on ollut arvokkain Enzo Ferrarille, kuten Frank Williamsille ja Ron Dennisille, Arrivabene sanoi italiankielisen Motorsport.comin mukaan.

Arrivabene muistutti, että valmistajien titteli on autonvalmistajalle tärkeä meriitti. 

– Me tiedämme, että sen voittaminen on todella vaikeaa, koska 55 pisteen ero kahdessa jäljellä olevassa kisassa on iso ero, mutta olemme viime aikoina nähneet todella keskittyneen ja kiinteän tiimin ja Sebastian ajoi hienon kisan Meksikossa.

Vettel sijoittui tuolloin, viime viikonloppuna, Red Bullin Max Verstappenin jälkeen toiseksi, ja Räikkönen toi Ferrarille lisäksi kolmannen sijan. 

– Meksikon GP:n jälkeisessä keskustelussa sekä Sebastian että Kimi varmistivat, että he haluavat antaa parhaansa yrityksessä saavuttaa valmistajien titteli. Myös kaikki insinöörit pöydän ympärillä näyttivät erittäin motivoituneilta. Oli hienoa nähdä niin kiinteä ja motivoitunut tiimi, koska olimme menettäneet kuljettajien tittelin muutama tunti takaperin. Me yritämme, Arrivabene sanaili.

Lue myös:

    Uusimmat