F1-toimittaja rikkoi Kimi Räikkösen legendaarista heittoa koskevan myytin: "Hän ei koskaan sanonut niin"

Tänään sunnuntaina tuli kuluneeksi kuusi vuotta siitä, kun Kimi Räikkönen heitti yhden legendaarisen lausahduksensa Abu Dhabissa ajetussa F1-osakilpailussa.

Pääkuvan video: Räikkönen nauratti tuoreeltaan lausahduksellaan Meksikon GP:n lehdistötilaisuudessa.

Tuolloin Lotuksella ajanut Räikkönen keskusteli tilanteessa tiimiradiossa kisainsinöörinsä kanssa. F1-toimittaja Will Buxton kertoi tänään Twitterissä, että monet muistavat legendaarisen lausahduksen virheellisesti. Räikkösen väitetään usein sanoneen "Just leave me alone; I know what I’m doing." (Suomeksi: "Jättäkää minut rauhaan, tiedän mitä teen.")

– Kyseessä on yksi digitaalisen media-ajan suurista väärinkäsityksistä. Hän ei koskaan sanonut niin vaan: "Just leave me alone; I know what to do." (suomeksi "Jättäkää minut rauhaan, tiedän mitä pitää tehdä"). "Tiedän mitä teen" oli DC:n (kommentaattori David Coulthardin) reaktio ja nopea tulkinta tiimiradiokeskustelusta, joka jäi elämään, kirjoitti Buxton.

Kaikkialla lausahdusta ei muisteta väärin, sillä se on kirjattu oikein esimerkiksi Räikkösen elämäkertakirjan "Tuntematon Kimi Räikkönen" takakanteen. Abu Dhabin osakilpailu päättyi tuolloin Räikkösen voittoon.

F1-kausi jatkuu ensi viikolla, kun vuorossa on Brasilian GP.

Lue myös:

    Uusimmat