Mainos

Armoton helle tappanut yli sata Intiassa

Pääkaupungissa Delhissä lämpötila nousi viikonloppuna 45 asteeseen.

Lämpöaalto piinaa Keski- ja Pohjois-Intiaa. Viikon aikana yli 100 ihmistä on kuollut lähes 50 asteen kuumuudessa, kertovat paikalliset tiedotusvälineet. Suuri osa menehtyneistä on kerjäläisiä ja kodittomia.

Kuumuudesta kärsii eniten pohjoinen Uttar Pradeshin osavaltio. Pääkaupungissa Delhissä mitattiin viikonloppuna 44,9 astetta. Naapurimaassa Pakistanissa helle on puolestaan tappanut ainakin 50 ihmistä.

Sääennusteiden mukaan helleaallon on kuitenkin määrä hellittää jo seuraavan vuorokauden aikana.

Pelastustyöt vaikeita Bangladeshissa

Intian naapurimaata Bangladeshia koettelevat puolestaan rankkasateiden aiheuttamat maanvyöryt. Surmansa saaneita on yli 100 ja loukkaantuneita yli 60. Lisäksi muualla maassa useiden ihmisten kerrotaan kuolleen salamaniskuihin.

Sääolosuhteet ovat hankaloittaneet pelastustöitä, sillä tiet ovat kulkukelvottomia. Useita taloja on jäänyt mutavellin alle eteläisen Chittagongin satamakaupungin ympäristössä, ja kuolonuhrien määrän uskotaan yhä nousevan.

- Nämä ovat pahimpia koskaan näkemiäni maanvyöryjä, meidän oli kaivettava kolmen metrin syvyyteen ennen kuin löysimme ruumiit, kertoi Chittagongin palopäällikkö Rashedul Islam.

Maanvyörymät ovat tavallisia alueella, sillä rinteitä on hakattu asutuksen tieltä.

Rankkasateille ei näy loppua. Meteorologit varoittavat, että vuorovesi saattaisi peittää alueita rannikkoseuduilla ja pienillä saarilla.

(MTV3-STT-AFP-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.