Mainos

Arkkitehtuurin Finlandia Otaniemen kirjaston peruskorjaukselle – "Suhtauduimme kuin suojelukohteeseen"

1:39

Arkkitehtuurin Finlandia-palkinnon sai tänä vuonna Alvar Aallon suunnitteleman kampuskirjaston peruskorjaus Espoon Otaniemessä.

Rakennuksen ulkoarkkitehtuuri on peruskorjauksessa säilytetty ennallaan. Uutta tilaa on oppimiskeskus, joka on avattu aiemmin kirjavarastona toimineisiin kerroksiin.

Suunnittelusta vastanneet arkkitehdit kertovat pitäneensä kielen keskellä suuta korjatessaan suomalaisen arkkitehtuurin suurnimen työtä.

– Alvarin töihin pitää kunnioituksella suhtautua ja näihinhän suhtaudutaan ikään kuin suojelukohteisiin, vaikka niillä ei ole sitä virallista suojelustatusta, toteaa arkkitehti Tuomo Remes.

Suunnittelu lähti tilaajan tarpeista.

– Meidänhän pitäisi koko ajan kuunnella sitä tilaajaa ja käyttäjää, millä tavalla rakennuksia käytetään. Kirjastoissa on tietysti valtava muutos tapahtumassa muutenkin, se ei ole enää pelkästään kirjojen lainaamispaikka, pohtii arkkitehti Teemu Tuomi.

Arkkitehtuurin Finlandia-palkinto myönnettiin nyt neljännen kerran. Voittajan valitsi itse muun muassa hirsitalojen purkamista ja kokoamista harrastava OP Ryhmän pääjohtaja Reijo Karhinen.


Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja