Arkkipiispa Luoma rentoutuu laulaessaan – kertoo, millaisen vastaanoton saa karaokebaareissa

Arkkipiispa rentoutuu karaoksessa – tämä on hänen bravuurinsa 1:53

Arkkipiispa Tapio Luoma on monien ajankohtaisten asioiden kommentaattori, jonka sanomisia niin valtakunnan asioista kuin maailman tapahtumista kuuntelee moni. Vapaalla hän rentoutuu laulun parissa.

Luoma kertoo varttuneensa lapsuudenkodissaan radion ääressä ja oppineensa kuuntelemaan kevyttä musiikkia, kuten kevyttä iskelmää. Esimerkiksi kevyt iskelmä on hänelle mieleen. 

Tangomarkkinoistaan tunnetun Seinäjoella kirkkoherrana ollessaan hän kertoo taas huomanneensa tangoissa ja virsissä ilmenevässä inhimillisessä kaipuussa jotain yhteneväistä.

Karaokebaarissa arkkipiispaa ei kuitenkaan säännöllisesti pääse kuulemaan, vaikka vierailut niissä ovatkin "hyvin kiinnostavia".

– Se on hyvin satunnaista, Luoma kertoo. 

Jutun alussa olevalla videolla Luoma kertoo, millaisen vastaanoton hän on mikrofonin varressa saa, ja mitkä kappaleet ovat hänen suosikkejaan.

Arkkipiispa Tapio Luoma tyrmistyi Hamasin ja Israelin uudesta konfliktista 15:02

Voit kuunnella arkkipiispan koko haastattelun tästä. Hän vastaa haastattelussa muun muassa siihen, saako kirkko sekaantua politiikkaan, mistä Lähi-idän kriisi kertoo ja horjuuko joskus arkkipiispankin usko.

Lue myös:

    Uusimmat